Vuit agents covid s’incorporaran a la Policia per ajudar a sancionar si es necessari

Els nous agents covid treballaran tot l’any que ve al costat dels titulats encara que duran un uniforme diferenciat

 

La Policia Local de Manacor es reforçarà amb vuit nous agents especialitzats en fer complir les ordenances municipals, especialment les relacionades amb els incompliments que afectin la salut. “Encara que aniran uniformats, no vestiran igual que els agents locals”, indica el batle manacorí, Miquel Oliver, que destaca, però, que “podran multar igual”.

El ple municipal d’aquest dilluns va donar llum verda a la contractació de vuit agents Covid, plantejats com un ajut complementari i temporal als cossos de Policia Local. Es preveu que els treballadors s’incorporin l’1 de gener de 2022 i desenvolupin les seves tasques fins a final d’any.

Arran de les protestes de molts municipis davant la situació pandèmica i l’evidència d’una falta de policies, el que proposa el Govern balear en un decret excepcional i temporal, és una ajuda d’efectius (no de places) per a contractar aspirants a policia que hagin passat algunes de les proves d’anteriors convocatòries. “Tindran possibilitats de sancionar i desenvolupar una sèrie de funcions específiques com el compliment d’ordenances locals”.

Què podran fer?

Els nous efectius podran vetllar pel compliment de les mesures contra la Covid-19 vigents, vigilar el compliment de les ordenances, bans i altres disposicions i actes municipals dins del seu àmbit de competència, custodiar i vigilar béns, serveis, instal·lacions i dependències municipals o col·laborar en l’ordenació, senyalització i direcció del trànsit.

Així mateix podran cooperar en la resolució de conflictes privats quan siguin requerits, practicar les primeres diligències per accidents de circulació dins de el nucli urbà per tal de garantir la seguretat del lloc de l’accident i l’auxili als implicats, o formular denúncies en la seva condició d’agents de l’autoritat.

D’altra banda i en relació amb el cos de seguretat local, el ple també va aprovar la incorporació de romanent que preveu destinar 42.731 euros a les obres de reforma de la galeria de tir de la quarter del parc municipal, que es trobava des de fa anys en molt males condicions.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad