Porto Cristo i Sillot tendran escoletes de 0 a 3 anys

Govern i l’ajuntament de Manacor han signat un conveni d’un milió d’euros per crear 104 noves places de 0 a 3 anys. D’aquest total, 712.028 euros es destinen a un nou centre de 74 places a Porto Cristo i 288.660 euros a un centre de 30 places a s’Illot. 

Cal recordar que aquestes places públiques són creades pels ajuntaments amb el suport del Govern a través de la convocatòria de creació i consolidació de places 0-3 que preveu destinar fins a 9.000 euros per plaça de nova creació. A més també es destinen ajuts pels ajuntaments amb la tramitació dels projectes de creació de noves places a través de l’empresa Tragsatec. En el cas de Manacor es destinen 46.028 euros per a l’escoleta de Porto Cristo i 18.660 euros per a l’escoleta de s’Illot.

Actualment, a les Illes hi ha 180 centres educatius de primer cicle, dels quals 105 són públics, 49 són privats integrats a la xarxa complementària i 26 són privats. A partir de les sol·licituds plantejades en la convocatòria de noves places públiques hi ha planificats 38 projectes de nous centres i ampliacions, dels quals 5 a Eivissa, 2 a Formentera i 31 a Mallorca, 4 dels quals corresponen a Palma. A Menorca no es creen noves places perquè l’oferta cobreix les demandes d’escolarització d’aquest cicle.

Places de reconversió de guarderies 

S’ha de tenir present que, a banda de la convocatòria de creació de noves places, també es donen ajuts per a la reconversió de guarderies en escoletes. La darrera convocatòria hi ha destinat 1.670.737 euros i ha permès arribar a 669 places de titularitat privada que s’incorporaran a la xarxa complementària de la xarxa pública d’escoletes de les Illes Balears.

Per aquest concepte, al municipi de Manacor,  s’invertiran també 92.000 euros per a la reconversió d’una guarderia en centre educatiu, possibilitant l’ampliació de l’oferta educativa en 37 places. Amb aquestes intervencions, el municipi de Manacor passarà d’una escolarització de la població 0 a 3 d’un 14% a un 28%.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad