Porto Cristo i Sillot tendran escoletes de 0 a 3 anys

Govern i l’ajuntament de Manacor han signat un conveni d’un milió d’euros per crear 104 noves places de 0 a 3 anys. D’aquest total, 712.028 euros es destinen a un nou centre de 74 places a Porto Cristo i 288.660 euros a un centre de 30 places a s’Illot. 

Cal recordar que aquestes places públiques són creades pels ajuntaments amb el suport del Govern a través de la convocatòria de creació i consolidació de places 0-3 que preveu destinar fins a 9.000 euros per plaça de nova creació. A més també es destinen ajuts pels ajuntaments amb la tramitació dels projectes de creació de noves places a través de l’empresa Tragsatec. En el cas de Manacor es destinen 46.028 euros per a l’escoleta de Porto Cristo i 18.660 euros per a l’escoleta de s’Illot.

Actualment, a les Illes hi ha 180 centres educatius de primer cicle, dels quals 105 són públics, 49 són privats integrats a la xarxa complementària i 26 són privats. A partir de les sol·licituds plantejades en la convocatòria de noves places públiques hi ha planificats 38 projectes de nous centres i ampliacions, dels quals 5 a Eivissa, 2 a Formentera i 31 a Mallorca, 4 dels quals corresponen a Palma. A Menorca no es creen noves places perquè l’oferta cobreix les demandes d’escolarització d’aquest cicle.

Places de reconversió de guarderies 

S’ha de tenir present que, a banda de la convocatòria de creació de noves places, també es donen ajuts per a la reconversió de guarderies en escoletes. La darrera convocatòria hi ha destinat 1.670.737 euros i ha permès arribar a 669 places de titularitat privada que s’incorporaran a la xarxa complementària de la xarxa pública d’escoletes de les Illes Balears.

Per aquest concepte, al municipi de Manacor,  s’invertiran també 92.000 euros per a la reconversió d’una guarderia en centre educatiu, possibilitant l’ampliació de l’oferta educativa en 37 places. Amb aquestes intervencions, el municipi de Manacor passarà d’una escolarització de la població 0 a 3 d’un 14% a un 28%.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad