La vaga de recollida de residus també afectarà a la neteja viària de Manacor

Hi haurà serveis mínims i es prioritzaran les zones sensibles com ara entrades dels centres sanitaris, centre de dia i centres educatius

 

Davant la convocatòria de vaga de recollida de residus convocada a totes les Illes Balears, l’Ajuntament de Manacor ha acordat amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus i de neteja del municipi de Manacor, Lumsa, uns serveis mínims que garanteixin la continuïtat de la recollida selectiva al municipi i que causin les mínimes molèsties a la ciutadania.

Els serveis mínims fixats al municipi de Manacor mantenen la recollida porta a porta a aquelles zones on està implantada amb una sèrie d’excepcions. Així, els dilluns de matí no es recollirà la fracció de vidre, però sí que es recolliran els envasos al vespre; la recollida de la matèria orgànica es manté els dimarts, divendres i diumenges; i el rebuig continua els dimecres. Mentre duri la vaga no hi haurà recollida d’envasos els dijous ni recollida de paper i cartró els dissabtes. A la zona de recollida porta a porta, es demana a la ciutadania que si al matí observa que la bossa dipositada no s’ha recollit, la torni entrar a ca seva per evitar acumulacions de bosses de fems damunt les voravies i als carrers.

A les zones de contenidors, es recomana a la ciutadania que segueixi el calendari que regeix a la zona amb recollida selectiva porta a porta per evitar que els contenidors acumulin residus. Així, es prega que els dilluns es dipositin els envasos, els dimarts, divendres i diumenges la matèria orgànica i els dimecres el rebuig.

L’EcoParc de Manacor i la Deixalleria de Porto Cristo estaran oberts els dimarts de 9 h a 13 h i de 15.30 h a 19 h i els dissabtes de 9 h a 14.30 h, però només recolliran residus domèstics. Així i tot, només es podran fer servir aquests punts verds en casos excepcionals i urgents. Pel que fa al Punt verd de Porto Cristo, l’Ajuntament de Manacor va anunciar-ne el tancament el proper 1 de novembre, però en cas que la vaga indefinida encara continuï convocada en aquella data, es posposarà el tancament fins passada la seva desconvocatòria.

Pel que fa a la recollida de residus comercials, es prega als comerços ubicats a la zona de recollida porta a porta que s’adaptin al calendari de recollida dels domicilis. És a dir: els dilluns vespre podran treure els envasos, els dimarts, divendres i diumenge la matèria orgànica, els dimecres el rebuig i, a més, es canvia el dia de la recollida del paper i cartró, que passarà a ser dilluns de matí.

La recollida comercial a la zona de contenidors també s’adaptarà al calendari de recollida porta a porta, amb l’afegit de la recollida de paper i cartró els dilluns de matí.

L’Ajuntament de Manacor demana la col·laboració ciutadana davant aquesta convocatòria indefinida de vaga al servei de recollida de residus a les Illes Balears i que, a Manacor, també afecta el servei de neteja del municipi. Per això, es prega que els veïns generin els mínims residus possibles i que els guardin a casa si no fan olor. Durant la vaga no hi haurà servei de recollida de trastos a domicili.

 Pel que fa al servei de neteja, hi haurà serveis mínims i es prioritzaran les zones sensibles com ara entrades dels centres sanitaris, centre de dia i centres educatius. Amb tot, es prega als ciutadans que col·laborin per mantenir el municipi el més net possible.

Comprensió i col·laboració

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat durant la roda de premsa en què s’han comunicat els serveis mínims per al municipi que «avui toca parlar de dos tipus de drets: del dret a la vaga d’uns treballadors que històricament han estat mal remunerats i que no posam en dubte sobretot davant l’augment del nivell de vida, però també del dret dels ciutadans de tenir el servei pel qual estan pagant els seus imposts, com és la recollida, la neteja i els serveis complementaris com el Punt verd o la recollida de trastos a domicili». Els serveis mínims que s’han proposat a l’empresa adjudicatària s’han dissenyat per garantir la convivència d’aquests dos drets i serà Lumsa la que haurà de gestionar els recursos per què es puguin complir.

El tècnic de Medi Ambient, Toni Pascual, ha explicat que els serveis mínims han tengut en compte que encara ens trobam en temporada alta, tant de recollida com de neteja, la repercussió que tendria la no prestació del servei als centres hospitalaris, residències i centres escolars, així com les especificitats del sistema de recollida per fraccions.

«Prioritzam els serveis que puguin ocasionar més molèsties», ha afirmat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, qui ha afegit que Manacor «no pot abandonar la feina i el compromís dels veïnats del municipi pel que fa a la recollida selectiva». Per això, la proposta de l’Ajuntament ha estat la de mantenir la recollida per fraccions i continuar amb el sistema de reciclatge. «La solució fàcil hauria estat fer una proposta de recollida on tot anés al rebuig, però l’aposta de l’Ajuntament és tota la contrària. Això sí, prioritzant la recollida de les fraccions que poden causar molèsties», ha conclòs.

El batle de Manacor ha demanat comprensió a la ciutadania, però també col·laboració. Així mateix ha emplaçat les parts, treballadors i patronal a arribar a un acord el més aviat possible.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad