L’escorxador no reobrirà fins que una empresa privada sen faci càrrec

L’Ajuntament vol que l’explotació es tregui a licitació acompanyada d’una subvenció del Govern, després d’invertir mig milió en reformes des de que va tancar fa dos anys

 

L’ajuntament de Manacor no es farà càrrec de l’escorxador de manera directa. Després de dos anys tancat i més de mig milió en reformes de millora per tractar de reobrir la instal·lació comarcal, aposta per la reobertura de l’Escorxador a través d’una explotació que sigui licitada mitjançant una concessió de serveis acompanyada d’una subvenció (per acabar de fer totes les inversions necessàries pel seu correcte funcionament). “Es tracta d’una aposta clara de l’Ajuntament per donar suport al sector primari i a la indústria càrnica de proximitat, el que implica també fer passes cap a la sobirania alimentària i el consum de productes de quilòmetre zero”, explica la responsable municipal, Cristina Capó.

La delegada municipal de l’escorxador, Cristina Capó, durant la visita amb membres del Govern

 

“L’Ajuntament considera que la fórmula d’acompanyar la concessió amb una subvenció és la més adequada, ja que l’empresa privada podrà adaptar-se més ràpidament als terminis que marca la legislació”, ha explicat la delegada.

Mig milió en obres

Entre les millores fetes, s’ha instal·lat el circuit d’aigua calenta als abeuradors i una etiquetadora a l’equip de pesatge, s’han muntat nous abeuradors als corrals, s’han pintat diverses àrees de l’interior de la instal·lació, s’han fet reparacions als banys i a l’entrada, s’han adequat les habitacions de pells i de residus, s’ha adquirit un esteriomocroscopi, s’ha arreglat el sostre de les dependències veterinàries, s’ha fet la instal·lació contraincendis, reparat i adquirit nous slats i barreres dels corrals, a més d’una neteja profunda de tot l’edifici i dels exteriors i la substitució de les teulades dels corrals i de la nau principal de sacrifici.

Una vegada s’han esmenat la majoria de les deficiències detectades per Sanitat, ara queda pendent la substitució del terra de la zona de sacrifici. Així, s’han millorat les estructures metàl·liques dels corrals, la coberta d’estabulació de porcelles, mens i bous, la coberta del laboratori i zona veterinària, s’ha instal·lat subministrament d’aigua al rentabotes de la zona d’accés de porcí, i s’ha deixat un pas més ample als corrals, d’acord amb les noves mesures sanitàries.

L’equip de govern, encapçalat pel batle de Manacor i de la delegada de l’Escorxador, va organitzar la setmana passada una visita amb el director General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández Such, els portaveus dels grups municipals de l’oposició i els sindicats agraris. L’equip de govern va manifestar la seva intenció de reobrir l’Escorxador i comptar amb el suport econòmic del Govern de les Illes Balears, ja que és un servei no només municipal. “Per la seva ubicació geogràfica i les característiques de la infraestructura, l’Escorxador de Manacor podria ser el referent a Mallorca”, ha manifestat Capó.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad