Voreres ‘anti-cotxes’ per deixar voltar les ambulàncies cap el centre de salut

L’Ajuntament inverteix més de 30.000 euros per millorar la seguretat de vianants i pacients en un dels punts conflictius del trànsit de la ciutat

 

L’escena era massa habitual i podia posar en risc la seguretat, no només dels vianants, sinó dels pacients que viatgen dins les ambulàncies que constantment realitzen rutes fins al centre de salut de Sa Torre, a Manacor. Moltes d’elles es quedaven ‘enganxades’ en girar des de l’avinguda del Tren en direcció al carrer Simó Tort, on es troba l’ambulatori. Voreres massa estretes animaven als conductors a aparcar fins al final del carrer. Botzines, renous i maniobres que ja són història.

El departament d’Urbanisme municipal ha trobat (i desenvolupat) una solució definitiva: crear unes voreres ‘anticotxes’ a les dues vies que per una banda estrenyen la zona de pas per a vehicles, però que al mateix temps impedeixen l’estacionament a banda i banda del carrer i dels caps de cantó. Una obra de 30.361,47 euros que ha duit a terme l’empresa COEXA i que ja està acabada a falta només de la col·locació de diversos fanals.

Segons explica el consistori, la idea era millorar l’accessibilitat a centre de salut de sa Torre perquè les ambulàncies no haguessin de fer maniobres o, directament, haver de donar voltes pels carrers de devora fins a la seva destinació. Al mateix temps que se li dóna més espai a les persones que passegin per una de les voreres més transitades de la ciutat.

Pas de vianants especial

El contorn dels caps de cantó també ha variat, arribant a tenir una amplitud notablement major, durant uns metres, que la resta de la vorera de l’avinguda, el que paral·lelament ha permès reduir l’espai entre els dos carrils de trànsit i escurçar el pas de zebra. Així mateix s’han allargat l’ample de les línies blanques del pas “perquè els qui creuin puguin estar més segurs, passar amb més tranquil·litat i aconseguir que els cotxes s’aturin abans i donin més espai a qui creua”. Tenint en compte que molts són pacients del propi centre de salut.

Aquesta reforma en un dels punts negres del trànsit manacorí ha rebut una subvenció per part de Consell de Mallorca, a més de l’informe favorable del departament de Carreteres insular i de la conselleria de Mobilitat.

En la reforma també s’ha habilitat el sistema de pluvials pendent, a més de col·locar dos punts de llum prop de la intersecció. Dos fanals que curiosament no s’han pogut col·locar a causa, en bona mesura, als efectes col·laterals de la pandèmia sanitària. I és que fins d’aquí a dues setmanes no arribaran els microxips necessaris perquè funcionin. L’escassetat d’aquest material, que també afecta el subministrament de cotxes també endarrereix l’obra pública a menor escala.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad