Els carrers amb més problemes de contaminació del municipi

Tant pel que fa a concentracions de diòxid de carboni (CO2) com a la contaminació acústica

 

Fa dues setmanes es celebrava al municipi la Setmana Europea de la Mobilitat, amb una serie d’actes informatius i per a la reflexió sobre el model sostenible que hauria de dur a la ciutat, arribat el 2030, a una baixada intensa dels índex de contaminació dels seus carrers i rondes. Dins un estudi previ fet per tècnics de l’ajuntament de Manacor de cara a elaborar els panells informatius que serviren per una exposició sobre les distàncies a peu dins els nuclis urbans, es varen poder constatar quins són les zones més problemàtiques tant pel que fa a concentracions de diòxid de carboni (CO2) com a la contaminació acústica per renous de vehicles.

Així, entre els carrers a corregir, bé a través de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) o bé amb la implementació d’estratègies per afavorir altres mitjans de transport com ara la bicicleta, hi són el carrer Amargura i el carrer Joan Lliteres, tots dos en ple centre de Manacor i que comparteixen la peculiaritat de ser estrets i amb edificis més o manco alts a part i part (el segon en procés de peatonilització a mitjan termini), la ronda Port i la ronda de l’Oest d’entrada a Porto Cristo. Quatre vies en les que els medidors han trobat concentracions més altes del que són recomanables.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad