Els carrers amb més problemes de contaminació del municipi

Tant pel que fa a concentracions de diòxid de carboni (CO2) com a la contaminació acústica

 

Fa dues setmanes es celebrava al municipi la Setmana Europea de la Mobilitat, amb una serie d’actes informatius i per a la reflexió sobre el model sostenible que hauria de dur a la ciutat, arribat el 2030, a una baixada intensa dels índex de contaminació dels seus carrers i rondes. Dins un estudi previ fet per tècnics de l’ajuntament de Manacor de cara a elaborar els panells informatius que serviren per una exposició sobre les distàncies a peu dins els nuclis urbans, es varen poder constatar quins són les zones més problemàtiques tant pel que fa a concentracions de diòxid de carboni (CO2) com a la contaminació acústica per renous de vehicles.

Així, entre els carrers a corregir, bé a través de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) o bé amb la implementació d’estratègies per afavorir altres mitjans de transport com ara la bicicleta, hi són el carrer Amargura i el carrer Joan Lliteres, tots dos en ple centre de Manacor i que comparteixen la peculiaritat de ser estrets i amb edificis més o manco alts a part i part (el segon en procés de peatonilització a mitjan termini), la ronda Port i la ronda de l’Oest d’entrada a Porto Cristo. Quatre vies en les que els medidors han trobat concentracions més altes del que són recomanables.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad