‘La terra eixorca’ inaugura dilluns la temporada de tardor de l’OCB de Manacor

La projecció es durà a terme dia 4 d’octubre a les 20:00 h a la sala La Fornal, que passarà a ser el lloc que acollirà la major part dels esdeveniments de l’Obra Cultural Balear de Manacor, durant el que queda d’any i l’any vinent. Cal recordar també que a partir d’aquest mateix dilluns ja permet el 100% de l’aforament. El film d’Antoni Truyols ha comptat amb traducció de Neus Nadal.

Sinopsi :

“La Terra Eixorca de T. S. Eliot és un dels poemaris més importants del segle passat, potser el que ha tingut més influència en la cultura anglosaxona, i que ha condicionat la manera d’entendre l’expressió poètica d’ençà que fou publicat l’any 1922. Amb l’aparició d’aquest llibre es van produir tota mena de reaccions crítiques, moltes a favor i altres en contra; amb el pas del temps la majoria de comentaris, estudis i assajos que s’han fet sobre “La Terra Eixorca” coincideixen a considerar-la com a imprescindible.

El projecte neix després de la publicació al català de l’obra per Neus Nadal Pasqual amb notes del poeta manacorí Bernat Nadal.

La Terra Eixorca és vers, és ritme, és expressió existencial que denuncia la devastació en què va quedar Europa després de la primera guerra mundial. És un món opressiu, claustrofòbic, en el qual veiem paral·lelismes en molts àmbits contemporanis actuals.”

A la pel·lícula s’hi han introduït dues entrevistes reals, una a Ezra Pound (mentor d’Eliot) i una altra a T. S. Eliot per ajudar l’espectador a una millor comprensió de l’obra.

Per als exteriors s’han triat les Illes Fèroe (terres verdes, amb aigua però fredes i eixorques). Per als interiors, una bugaderia antiga a on es desenvolupen les escenes interpretades de l’obra.

La música respecta les referències que fa Eliot en el poema. Del principi a la fi tot gira al voltant d’una buidor existencial, tot du a esperar el remolí final: la vida com una presó enrunada.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad