El cineclubisme setmanal torna a Manacor després de 20 anys

El Cinemaclub 39 escalons afegeix a les seves activitats un nou projecte amb el millor cinema d’autor d’estrena. Serà cada dijous a les 20.30h als Multicines Manacor
Després de dues dècades sense un espai fix i un horari estable pel cinema alternatiu a Manacor, el Cinemaclub 39 escalons torna a posar en marxa una programació estable de pel·lícules dels millors autors internacionals en versió original. Una nou projecte que cobrarà vida cada dijous a les 20.30 h als Multicines Manacor, i que vol fidelitzar novament els cinèfils de tota la comarca entorn a les històries més personals.
Cal dir, emperò, que la dels cineclubs no és tan sols una història de nostàlgia. És una necessitat actual que ajuda a difondre i a compensar un dèficit clar dins la programació estàndart, plagada de gran títols que per qüestions econòmiques o d’espai, arraconen les obres que creim adequat que també es projectin aquí en plantalla grossa i amb un so que faci de l’experiència un retorn a la qualitat i l’acolliment de la sala, en un moment així mateix de retrobada progressiva amb la normalitat.
Per això s’ha intentat que el preu de l’entrada no sigui un impediment per poder asseure’s a la butaca i disfrutar. D’aquesta manera s’ha establert un preu de 5 euros per sessió i la possibilitat de poder-la adquirir tant de manera telemática (a través de la página web www.entradium.com i  www.enviumanacor.cat) com a les mateixes taquilles dels multicinemes, cada dijous horabaixa.
A més, i sempre que sigui posible (per a la sessió inaugural ja està confirmat) s’organitzarà un col·loqui posterior a la mateixa sala amb els director, actors o persones afins a la temàtica de la pel·licula. “El que pensam que farà pujar l’experiència a un escaló fins i tot més interessant i engrescador”.
Primera pel·lícula, el 7 d’octubre
La pel·lícula que encetarà la programació aquest proper dijous 7 d’octubre serà ‘Un blues para Teherán’, l’òpera prima del conegut periodista radiofònic (conductor durant molts d’anys del programa ‘El séptimo vicio’ a Radio3) Javier Tolentino. La història transita, a través de diferents rostres, per un Iran on tradició i modernitat conviuen i alhora xoquen. Erfan, un jove kurd, divertit i irònic que vol convertir-se en director de cinema, ens convida a descobrir un país tan misteriós com culte a través de la música i les seves gents. Canta, escriu poesia, viu amb els pares i amb el seu lloro… però, de l’amor, no en sap res.
“Encara que la cultura de cineclub mai hagi desaparegut de Manacor (tot al contrari la seva vigència ha estat permanent en el temps amb una programació intermitent al Teatre de Manacor i altres espais) sí que és la primera vegada en gairebé 20 anys, com dèiem, que es torna a establir un dia concret de la setmana, un horari i una localització que desitjam s’anirà assentant durant aquests mesos, i esperam que es faci un lloc dins les agendes manacorines i de tot aquell cinèfil que arribi fins els multicinemes”.
Aquesta és la programació prevista pel mes d’octubre:
Dijous 7. Multicines Manacor, 20’30 h
UN BLUES PARA TEHERAN + col·loqui amb JAVIER TOLENTINO
Javier Tolentino
Espanya, 2021. 81min.
Versió original subtitulada
Dijous 14. Multicines Manacor, 20’30 h
LA MUJER QUE ESCAPÓ
Hong Sang-soo
Corea del Sud, 2021. 77 min.
Versió original subtitulada
Dijous 21. Teatre de Manacor. 19’00 h
DE UNA ISLA + col·loqui amb JOSÉ LUIS GUERIN
José Luis Guerin
Espanya, 2019. 26 min.
Dissabte 23 i diumenge 24. Institució Pública Antoni M. Alcover
Taller
POÈTIQUES DEL PAISATGE, a càrrec de JOSÉ LUIS GUERIN
Dijous 28 Multicines Manacor, 20’30 h
LAS COSAS QUE DECIMOS, LAS COSAS QUE HACEMOS
Emmanuel Mouret
França, 2021. 122 min.
Versió original subtitulada
Entremig i per continuar amb la tradició ja arrelada del Cinemaclub 39 escalons, s’ha organitzat un taller complementari a la pel·lícula de José Luis Guerin, titulat ‘Poètiques del paisatge’ i que es durà a terme a la Institució Pública Antoni M. Alcover entre el dissabte 23 i el diumenge 24 d’octubre. Del qual en podreu trobar informació a través de les xarxes socials, així com de la manera de poder-s’hi inscriure.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad