Així lluirà el nou hospital de Manacor d’aquí a cinc anys

L’hospital de Manacor s’ampliarà fins a més del doble de la seva superfície actual i disposarà d’un nou edifici d’ús ambulatori i d’un bloc quirúrgic i obstètric totalment reformat. Així ho preveu el pla director del centre, que compta amb un pressupost de 76,2 milions d’euros i té un termini d’execució de quatre anys a partir de la tardor de l’any 2022, quan començaran les feines.

Aquest projecte, que canviarà la fisonomia del centre, amb tres actuacions simultànies d’ampliació i reforma de prop de 40.000 m2, beneficiarà una població de més de 150.000 persones. Així ho ha pogut constatar aquest divendres, la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha assistit a la presentació del pla acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora gerent de l’Hospital, Catalina Vadell. A l’acte de presentació del projecte han acudit també batles dels ajuntaments de l’àrea d’influència del centre hospitalari i també els professionals de l’Hospital.

Durant la presentació, la presidenta ha reivindicat el fet que el pressupost d’aquest projecte inclogui 30 milions d’euros dels fons REACT-EU perquè «ja era hora que Europa enviï recursos per poder invertir en sanitat, com ja estam fent en altres serveis públics com educació o serveis socials». A més, Armengol ha afirmat que els fons europeus han de servir per «transformar el nostre model econòmic» cap a «l’economia de les cures», especialment «en un moment com aquest, en què hem vist que els serveis públics són allò més important».

La presidenta també ha agraït la feina feta a tot el personal de l’hospital de Manacor i ha celebrat que, amb aquesta ampliació, es faci «un pas de gegant» per «donar als ciutadans de la comarca de Llevant el servei que mereixen».

Una vegada finalitzades les obres, l’Hospital passarà a tenir 53.445m2, més del doble de la superfície actual ( 24.531 m2). La fase anterior, que consistia en la reforma del Servei d’Urgències i la instal·lació de la ressonància magnètica, ja està completada.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad