Llogar una plaça als aparcaments soterrats per hores serà ara més fàcil

S’establiran tres tipus de tarifes segons el tram triat: diürn, nocturn o 24 hores. L’Ajuntament vol reduir la llista d’espera

 

L’ajuntament de Manacor està treballant en una proposta de la SAM (l’empresa municipal de serveis) per canviar les tarifes dels aparcaments subterranis de la plaça de Sant Jaume i Na Camel·la, per tal de multiplicar els clients i poder alleujar la llista d’espera de potencials rendistes, que a hores d’ara supera el centenar, segons explica la presidenta de l’consell d’administració, Cristina Capó.

El canvi suposarà passar a tres tipus de tarifes vàlides i unitàries per a tots dos pàrquings: una de 24 hores per 60 euros al mes, una altra diürna per 45 euros des de les 9,30 fins a les 20 hores (igual que l’horari de cobrament de la zona blava) i finalment una tarifa nocturna, des de les 20 hores fins al matí, per 30 euros.

Ara mateix tenir una plaça llogada les 24 hores al pàrquing de la plaça de Sant Jaume costa 26,05 euros a el mes, el que puja al doble en el cas del de Na Camel·la, 52,15 euros.

“La tendència del lloguer va començar a canviar fa quatre o cinc anys, i ara hi ha una llista d’espera de més de 100 persones per Sant Jaume, on hi ha unes 70 places llogades (més de la meitat de caràcter diürn i ocupades per treballadors dels jutjats i veïns de centre de la ciutat), mentre que a Na Camel·la ronden les 50”. A les dues infraestructures caben 174 vehicles.

“Durant anys no oferíem abonaments en el cas de Na Camel·la perquè primàvem la rotació de vehicles, mentre que fa un any i arran de la pandèmia augmentàrem de les 30 fins a les 50 places”. Deixar el cotxe a Na Camel·la costa a dia d’avui 1,35 euros la primera hora i 48 cèntims les successives, “uns preus de fa més de 20 anys i que amb prou feines han pujat des de la inauguració”, afegeix Capó.

En aquests moments les tarifes estan sent estudiades per la gestió tributària de l’Ajuntament, ja que tot canvi en les ordenances fiscals ha de passar per un estudi econòmic previ.

Porto Cristo

Pel que fa a l’aparcament soterrat de la plaça de s’Aljub de Porto Cristo, el consistori establirà dos tipus de tarifes vàlides entre els mesos de novembre i febrer (ambdós inclosos) de 60 euros al mes per tot el dia, i de la meitat en cas de voler llogar una de les 35 places només durant la nit. A l’estiu no hi haurà aquesta possibilitat ja que entra en vigor la zona blava en superfície.

Vint anys d’aparcaments

L’empresa de serveis de l’ajuntament de Manacor (SAM) va ser constituïda l’any 2000 per gestionar els aparcaments zona blava després de la renúncia de l’empresa privada que fins al canvi de segle administrava, a través d’una concessió, les places ORA de la ciutat.

Pocs mesos després assumiria també la gestió del dia a dia dels dos nous pàrquings subterranis que es van acabar construint entre 2000 i 2001 a la places de Na Camel·la i de Sant Jaume. En principi l’aparcament de Na Camel·la, el primer a construir-se, havia de constar de tres plantes, de les quals finalment només sen van excavar dos per precaucions tècniques de el terreny i la falta d’experiència de l’empresa constructora en aquests moments. Cosa que va obligar a una segona fase d’ampliació al llarg del propi passeig Antoni Maura.

Des del principi ja es va comprovar que costava que els conductors entressin al de Sant Jaume, el que va fer que els abonaments anessin a la meitat de preu que els de Na Camel·la. “El 2006 vam provar a obrir les 24 hores, el que fou un fracàs absolut. També oferíem un súper descompte si venien 25 persones juntes interessades, a 20 euros mensuals per client. Però no va venir ningú “.

Ara, després de l’èxit sobtat dels últims anys, l’ajuntament manacorí encara manté les dues primeres hores gratis, cosa que no variarà de moment.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad