Llevant en Marxa activa un projecte d’ajuda immediata a Haití

Després del darrer terratrèmol van repartir 400 litres de llet, 1.700kg d’arròs, 300 litres d’oli i 600kg de fesols entre 115 famílies afectades

 

Aquest passat mes d’agost el món coneixia la notícia del terratrèmol ocorregut a Haití. Per això l’ONG manacorina Llevant en Marxa fa dues setmanes va enviar a dos dels seus membres a les zones més afectades perquè activessin un projecte d’ajuda immediata i lliurar aliments de primera necessitat a les famílies més afectades.

Eduardo Fuster i Joan Amengual van viatjar a la capital d’Haití, Port Prince, a uns 200 quilòmetres al nord de l’epicentre del terratrèmol i de seguida es van adonar del difícil que resultaria la seva tasca ja que, a causa del tremolor ja sofert el 2010 (del què Haití encara s’està recuperant) i a l’assassinat del president Juvenel Moïse fa dos mesos (senyal de la inestabilitat política i social de país), les rutes d’accés terrestres des de la capital resulten molt complicades pel mal estat de les carreteres i molt perilloses pels freqüents robatoris, segrestos i assassinats que es produeixen, fins i tot a membres de la policia nacional.

Gràcies a l’ajuda rebuda d’una Congregació religiosa de país, Eduardo i Joan van poder organitzar el trasllat a Els Cayos (zona més afectada) en avioneta. Un cop allà, i novament amb l’ajuda dels membres de la parròquia local, van realitzar la compra de 400 litres de llet, 1.700kg d’arròs, 300 litres d’oli i 600kg de fesols que es van repartir a 115 famílies seleccionades d’entre les més necessitades del lloc. Un cop realitzada aquesta primera acció d’urgència, van visitar les diferents zones on el terratrèmol va fer més mal i van estudiar possibles projectes a realitzar a curt termini.

Acabada la seva tasca, aprofitaren per visitar Thomazeau, a uns 40 quilòmetres a l’est de la capital, on l’ONG Llevant en Marxa ja va realitzar un projecte de construcció d’habitatges socials aquest passat any 2020. Aquesta zona és una de les més pobres i remotes de país, on moltes famílies no tenen les necessitats bàsiques per viure com accés a aigua potable, aliment o una casa.

Eduard i Joan van estar estudiant les opcions per construir més habitatges socials i iniciar un projecte de transport d’aigua potable des Thomazeau fins a una petita localitat a la muntanya on les persones, principalment nins, han de caminar durant quatre hores per arribar a la font d’aigua més propera.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad