Llevant en Marxa activa un projecte d’ajuda immediata a Haití

Després del darrer terratrèmol van repartir 400 litres de llet, 1.700kg d’arròs, 300 litres d’oli i 600kg de fesols entre 115 famílies afectades

 

Aquest passat mes d’agost el món coneixia la notícia del terratrèmol ocorregut a Haití. Per això l’ONG manacorina Llevant en Marxa fa dues setmanes va enviar a dos dels seus membres a les zones més afectades perquè activessin un projecte d’ajuda immediata i lliurar aliments de primera necessitat a les famílies més afectades.

Eduardo Fuster i Joan Amengual van viatjar a la capital d’Haití, Port Prince, a uns 200 quilòmetres al nord de l’epicentre del terratrèmol i de seguida es van adonar del difícil que resultaria la seva tasca ja que, a causa del tremolor ja sofert el 2010 (del què Haití encara s’està recuperant) i a l’assassinat del president Juvenel Moïse fa dos mesos (senyal de la inestabilitat política i social de país), les rutes d’accés terrestres des de la capital resulten molt complicades pel mal estat de les carreteres i molt perilloses pels freqüents robatoris, segrestos i assassinats que es produeixen, fins i tot a membres de la policia nacional.

Gràcies a l’ajuda rebuda d’una Congregació religiosa de país, Eduardo i Joan van poder organitzar el trasllat a Els Cayos (zona més afectada) en avioneta. Un cop allà, i novament amb l’ajuda dels membres de la parròquia local, van realitzar la compra de 400 litres de llet, 1.700kg d’arròs, 300 litres d’oli i 600kg de fesols que es van repartir a 115 famílies seleccionades d’entre les més necessitades del lloc. Un cop realitzada aquesta primera acció d’urgència, van visitar les diferents zones on el terratrèmol va fer més mal i van estudiar possibles projectes a realitzar a curt termini.

Acabada la seva tasca, aprofitaren per visitar Thomazeau, a uns 40 quilòmetres a l’est de la capital, on l’ONG Llevant en Marxa ja va realitzar un projecte de construcció d’habitatges socials aquest passat any 2020. Aquesta zona és una de les més pobres i remotes de país, on moltes famílies no tenen les necessitats bàsiques per viure com accés a aigua potable, aliment o una casa.

Eduard i Joan van estar estudiant les opcions per construir més habitatges socials i iniciar un projecte de transport d’aigua potable des Thomazeau fins a una petita localitat a la muntanya on les persones, principalment nins, han de caminar durant quatre hores per arribar a la font d’aigua més propera.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad