Un repte majúscul per ajudar els infants amb càncer

Sergi López és metge de família al centre de salut de Porto Cristo. Entre el 7 i el 9 d’octubre haurà de nedar 10 quilòmetres, fer-ne 421 en bici i altres 84 corrent

 

Sergi López és metge de família al centre de salut de Porto Cristo. Però com un superheroi, darrere del que li ocupa la major part d’hores diurnes, hi ha una altra vida més ‘oculta’ dedicada a l’esport i a les causes socials. Una forma de vida positiva i amb voluntat de compromís, accentuada ara amb un repte majúscul: completar amb èxit la Infinitriman-Ultraman de Castelló, tres dies de natació, bici i atletisme als que vol donar un caire solidari: recaptar el màxims doblers possibles per Aspanob, l’associació de pares de nins amb càncer de Balears.

“Sempre m’han agradat els reptes, superar-me a mi mateix”. Fa un temps que segueixo a Valentí Sanjuan i les seves iniciatives de caire benèfic; veig com ell i d’altres s’involucren amb gent que té problemes o malalties, i jo també vull seguir aquest camí”; “En aquest cas em vaig posar en contacte amb Aspanob perquè pens que si el càncer ja es dur a una edat adulta, imagini’s en infants, que els hi queda tota la vida per endavant”.

Molts pares d’altres illes que necessiten venir a hospitals de Mallorca o Barcelona per rebre els tractaments, tenen problemes econòmics per fer-hi front, i més ara després d’haver passat per una pandèmia que ha deixat a molts treballadors en ERTO. D’aquí la importància de poder mantenir pisos a Palma (per si van a Son Espases) i Barcelona (Vall d’Hebron), perquè hi puguin estar i l’associació els pugui ajudar també amb la quimioteràpia o amb serveis de musicoteràpia o psicologia”.

La tradició japonesa té una paraula per condensar el propòsit que té una persona a la vida i la seva recerca fins a trobar-ho. “Es diu Ikigai”, diu mentre recorda en què consistiran cada un dels tres dies de prova a Castelló durant els propers 7, 8 i 9 d’octubre: El primer es tracta de nedar 10 quilòmetres i fer-ne 140 en bicicleta amb uns 1.500 metres de desnivell positiu. El segon són 280 més en bici amb 3.000 de desnivell. Per acabar, durant la tercera jornada (i en un màxim de 12 hores com a les dues anteriors), López n’haurà de fer 84 corrent.

“Hi vaig amb tota la consciència i les conseqüències. Fa un any que entreno per aquesta prova i sé que és possible. També pot ser que no ho aconsegueixi, però el camí fet fins aquí i el propòsit solidari i d’ajuda ho compensen tot”. Tot aquell qui vulgui ajudar en Sergi ho pot fer a través del compte de La Caixa: ES27 2100 0051 7802 0061 8043, o bé a través d’un bizum al número 639674050.

“L’esport és terapètic i ajuda a treure el millor de cada un. Jo crec que tots podem fer del món un lloc millor amb petites accions. El càncer infantil és una lluita diària de nins i pares, i aquest repte esportiu vol servir per recapatar aquest fons tan necessaris… aportar el meu granet d’arena”. “Per a mi l’esport és essencial per a crèixer com a persona i canviar el món. L’objectiu esportiu de la meva vida és poder arribar a coses com aquesta”.

En la majoria d’ocasions i per qüestions familiars, López ha hagut d’entrenar tot sol; el que li ha permès pensar en aspectes no tan sols vitals sino del dia a dia: “has de fer que les coses ordinàries siguin extraordinàries. Intentar ser feliç. Moltes vegades, entrenant a 40 graus o nedant durant hores, has de cercar estratègies per entretenir la ment i, per dir-ho així, no pensar en el que estàs fent”, diu mentre comenta que té una llibreta de pensaments positius i una altra de somnis, de 101 coses per fer… ara ja només 100. “M’encanta generar alegria”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad