L’Ajuntament estudia instal·lar un bicibox a la plaça Ramon Llull

Encara que primer començarà per habilitar espais d’aparcament en superfície a escoles o llocs d’oci, i uns altres als pàrquings soterrats

 

Ara que arriba la Setmana de la Mobilitat, l’Ajuntament ha anunciat una serie mesures per intentar que després de les ‘bicicletades’, la presència de les dues rodes pels carrers dels nuclis urbans del municipi vagi agafant força. Una d’elles és l’estudi que des de la part tècnica del departament municipal de Mobilitat s’ha posat en marxa per habilitar un aparcament de bicicletes tipus box als voltants de la plaça Ramon Llull.

Es tractaria de la col·locació d’una especie de contenidor metàl·lic, fet aposta, que permetria aparcar-hi a dins (de forma segura i per un determinat lapse de temps) fins a un total d’entre 10 i 12 bicicletes. Segons el consistori ja s’han visitat diverses localitats de la península on el sistema funciona i està assentat, encara que, de moment, primer de tot s’habilitarien espais d’aparcament de bicicletes en superfície a punts calents com ara escoles (l’Ajuntament ja s’ha reunit amb els directors per demanar-lis si en tenen necessitat) o a llocs culturals i d’oci.

Places soterrades

Així mateix i com ja va avançar aquesta revista fa uns mesos el que resulta més imminent és la creació d’espais aposta per les bicis als aparcaments subterranis municipals de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la. Per tal de guanyar aquest espai la SAM eliminarà dues places destinades a cotxes a cada un d’ells, a un lloc segur i vigilat aprop de ca caseta de control. Aquestes places aniran destinades als residents que no disposin de cotxeria o espai on guardar les bicicletes.

“Encara estam decidint si aquesta iniciativa inicialment serà a cost zero, i després tendrà un preu simbòlic com les places que ja hi ha a Palma, per exemple, que rondarien els 2 euros mensuals (24 euros a l’any). En tot cas el seu cost per als ciutadans serà assumible i assequible perquè la mesura només persegueix la potenciació de l’ús de la bicicleta a Manacor», ha explicat el regidor Sebastià Llodrà. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad