Una passejada per les seccions més desconegudes de les Perles Grans

Avui us proposam fer una passejada per l’interior del que fou la fàbrica de les perles grans per veure algunes de les seccions que formaven l’entramat productiu de la companyia.

En primer lloc podeu veure, a la dreta el xalet dels Riche i a l’esquerra els tallers on es fonia la perla. A l’altra fotografia, en el centre al pati es pot veure un dels grans gasògens on s’emmagatzemava el gas produït per servir als tallers.

Entrada a la fàbrica
Vista del recinte fabril amb el gasogen
Fusteria
Taller de vernissos
Taller
Forn de gas
Mesclat de color
Magatzem i expedició
ses pintes

 

Una de les seccions de la fàbrica era la fusteria, on, a banda del manteniment es bastien les caixes on s’embarcava la producció perlera.

Una part de l’espai estava ocupat per la fàbrica de ‘ses pintes’, coneguda com cel·luloide, material que s’havia necessàriament d’importar.

Com és natural tota gran fàbrica ha de disposar d’un taller de mecànica  per tal de mantenir la maquinària en producció. En el cas de les perles grans, a més a més, gràcies a un excel·lent equip de mecànics, encapçalats per Pere Sureda Corem, aconseguiren bastir bona part de la maquinària destinada a la fabricació i acabament del procés perler, atesa la dificultat d’obtenir-la fora donada la singularitat de la indústria.

Per tal de procedir a colorar i envernissar les bolles de vidre s’havien d’obtenir una sèrie de productes, extrets dels tallers de vernissos i acides.

I fins aquí una pinzellada de diverses seccions que formaven l’entramat fabril, i que esperam poder ampliar en properes entregues, Salut.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad