L’Ajuntament ofereix 109 activitats pels centres del municipi 

L’oferta educativa municipal per al curs 2021-22 inclou 47 activitats noves i s’adreça per primera vegada també a les famílies 

 

El catàleg d’oferta educativa que ha elaborat el departament d’Educació de l’Ajuntament de Manacor per al curs 2021-22 recull enguany fins a 109 activitats adreçades a les etapes d’Infantil, Primària i Secundària, de les que fins a 47 són de nova creació. Aquestes activitats es divideixen en àrees temàtiques com ara arts, ciències socials, cultura popular, llengua, medi ambient i coeducació i prevenció. A més de tallers, el catàleg també inclou visites, entre les que destaquen algunes novetats com ara Manacor, un museu obert o La Guerra Civil a Manacor i a Porto Cristo, adreçades als alumnes de Secundària. Per als més petits, s’incorpora la visita Conec l’hort de sa Vall, per als alumnes d’Infantil i de Primària. 

L’Oferta educativa municipal s’ofereix als centres educatius del municipi, que decideixen quines són les activitats que finalment oferiran als alumnes. Els docents poden consultar el catàleg d’activitats a la web de l’Ajuntament de Manacor, a l’enllaç https://manacor.org/ca/educacio. 

En catàleg d’activitats per a aquest curs ha ampliat enguany considerablement l’oferta d’activitats de Coeducació i prevenció, passant de 14 a 35. L’Ajuntament de Manacor, en el marc de l’impuls de polítiques d’igualtat i donant compliment a les mesures proposades pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, vol donar continuïtat a les accions de coeducació iniciades en els darrers anys, amb la participació dels centres educatius del municipi. Per això, per al curs 2021-2022, proposa diferents activitats emmarcades dins aquests tres eixos temàtics: Rols i estereotips de gènere: treballar en la desconstrucció d’aquelles condicions socials i culturals que fomenten les desigualtats de gènere. Desmuntar aquests estereotips és necessari per caminar cap a una societat més justa, on les persones tenguin una major llibertat. Protecció de la infància: abordar les situacions que poden posar en risc el benestar i la salut física i emocional de nins, nines i adolescents. Educació afectivosexual: educar en els afectes, les emocions, la diversitat i la sexualitat, per poder viure el desenvolupament afectivosexual de manera satisfactòria. Fomentar la construcció de relacions igualitàries i respectuoses, prevenint les violències i abusos a tots els nivells. Entre algunes de les noves activitats hi ha Famílies diverses, Igualment diferents, Menstruació en positiu, Taller de masculinitat, Adolescensex o Acompanyament i gestió emocional, entre d’altres. 

Una de les novetats més importants d’enguany també és la incorporació de l’oferta complementària per a les famílies. Es tracta d’una nova línia d’activitats formatives adreçades a les famílies, amb l’esperit de treballar d’una manera més integral i coordinada, que l’Ajuntament de Manacor enceta aquest curs 2021-22 a través del departament de Serveis Socials i Igualtat. «Sabem que les famílies tenen un paper importantíssim en l’educació per a la salut i en la prevenció dels joves, per això aquesta oferta d’activitats té la finalitat de donar continuïtat i consistència a la tasca realitzada des de l’escola», explica la delegada de Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila. Aquests tallers aborden aspectes molt sensibles per al benestar i la salut integral d’infants i adolescents, que malauradament cal tenir molt presents, com ara les violències masclistes, l’assetjament entre iguals, la salut mental, les drogues…,i per això aquesta passa és imprescindible si com a societat volem abordar aquests temes de manera rigorosa. Famílies i centres educatius necessiten eines per detectar 

 

i saber com actuar davant aquestes situacions. Gomila, espera que «aquesta iniciativa tengui una bona acollida, i de mica en mica anar constituint aquesta oferta complementària de manera que pugui contribuir en l’educació integral dels nostres joves.» 

Altres novetats d’enguany són, en l’apartat de Visites, l’activitat Oficis i paratges de Porto Cristo, Porto Cristo i la mar: una història oculta; en l’apartat d’Arts, Tatuatge, un invent tan antic com el món, adreçada als alumnes de Secundària; en l’apartat de Ciències Socials el El bosc encantat o El Museu a l’escola o El ferrocarril de Llevant. Cent anys del tren Manacor-Artà; en l’apartat de Medi Ambient, Visita a Deixalles Manacor, Quin impacte té la meva roba? o El canvi climàtic també depèn de tu, entre d’altres. 

Els equips docents dels centres educatius poden enviar les sol·licituds per a aquelles activitats i visites que els interessin fins el 30 d’octubre de 2021. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad