L’Ajuntament ofereix 109 activitats pels centres del municipi 

L’oferta educativa municipal per al curs 2021-22 inclou 47 activitats noves i s’adreça per primera vegada també a les famílies 

 

El catàleg d’oferta educativa que ha elaborat el departament d’Educació de l’Ajuntament de Manacor per al curs 2021-22 recull enguany fins a 109 activitats adreçades a les etapes d’Infantil, Primària i Secundària, de les que fins a 47 són de nova creació. Aquestes activitats es divideixen en àrees temàtiques com ara arts, ciències socials, cultura popular, llengua, medi ambient i coeducació i prevenció. A més de tallers, el catàleg també inclou visites, entre les que destaquen algunes novetats com ara Manacor, un museu obert o La Guerra Civil a Manacor i a Porto Cristo, adreçades als alumnes de Secundària. Per als més petits, s’incorpora la visita Conec l’hort de sa Vall, per als alumnes d’Infantil i de Primària. 

L’Oferta educativa municipal s’ofereix als centres educatius del municipi, que decideixen quines són les activitats que finalment oferiran als alumnes. Els docents poden consultar el catàleg d’activitats a la web de l’Ajuntament de Manacor, a l’enllaç https://manacor.org/ca/educacio. 

En catàleg d’activitats per a aquest curs ha ampliat enguany considerablement l’oferta d’activitats de Coeducació i prevenció, passant de 14 a 35. L’Ajuntament de Manacor, en el marc de l’impuls de polítiques d’igualtat i donant compliment a les mesures proposades pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, vol donar continuïtat a les accions de coeducació iniciades en els darrers anys, amb la participació dels centres educatius del municipi. Per això, per al curs 2021-2022, proposa diferents activitats emmarcades dins aquests tres eixos temàtics: Rols i estereotips de gènere: treballar en la desconstrucció d’aquelles condicions socials i culturals que fomenten les desigualtats de gènere. Desmuntar aquests estereotips és necessari per caminar cap a una societat més justa, on les persones tenguin una major llibertat. Protecció de la infància: abordar les situacions que poden posar en risc el benestar i la salut física i emocional de nins, nines i adolescents. Educació afectivosexual: educar en els afectes, les emocions, la diversitat i la sexualitat, per poder viure el desenvolupament afectivosexual de manera satisfactòria. Fomentar la construcció de relacions igualitàries i respectuoses, prevenint les violències i abusos a tots els nivells. Entre algunes de les noves activitats hi ha Famílies diverses, Igualment diferents, Menstruació en positiu, Taller de masculinitat, Adolescensex o Acompanyament i gestió emocional, entre d’altres. 

Una de les novetats més importants d’enguany també és la incorporació de l’oferta complementària per a les famílies. Es tracta d’una nova línia d’activitats formatives adreçades a les famílies, amb l’esperit de treballar d’una manera més integral i coordinada, que l’Ajuntament de Manacor enceta aquest curs 2021-22 a través del departament de Serveis Socials i Igualtat. «Sabem que les famílies tenen un paper importantíssim en l’educació per a la salut i en la prevenció dels joves, per això aquesta oferta d’activitats té la finalitat de donar continuïtat i consistència a la tasca realitzada des de l’escola», explica la delegada de Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila. Aquests tallers aborden aspectes molt sensibles per al benestar i la salut integral d’infants i adolescents, que malauradament cal tenir molt presents, com ara les violències masclistes, l’assetjament entre iguals, la salut mental, les drogues…,i per això aquesta passa és imprescindible si com a societat volem abordar aquests temes de manera rigorosa. Famílies i centres educatius necessiten eines per detectar 

 

i saber com actuar davant aquestes situacions. Gomila, espera que «aquesta iniciativa tengui una bona acollida, i de mica en mica anar constituint aquesta oferta complementària de manera que pugui contribuir en l’educació integral dels nostres joves.» 

Altres novetats d’enguany són, en l’apartat de Visites, l’activitat Oficis i paratges de Porto Cristo, Porto Cristo i la mar: una història oculta; en l’apartat d’Arts, Tatuatge, un invent tan antic com el món, adreçada als alumnes de Secundària; en l’apartat de Ciències Socials el El bosc encantat o El Museu a l’escola o El ferrocarril de Llevant. Cent anys del tren Manacor-Artà; en l’apartat de Medi Ambient, Visita a Deixalles Manacor, Quin impacte té la meva roba? o El canvi climàtic també depèn de tu, entre d’altres. 

Els equips docents dels centres educatius poden enviar les sol·licituds per a aquelles activitats i visites que els interessin fins el 30 d’octubre de 2021. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad