L’Escola de Mallorquí estrena el curs amb un taller de rap

L’Escola Municipal de Mallorquí enceta un nou curs carregat de propostes per a tots els públics 

 

L’Escola Municipal de Mallorquí enceta el curs 2021-22 amb la il·lusió de recuperar cursos i activitats que l’any passat no es pogueren dur a terme per mor de la Covid-19, i també amb noves propostes per a tots els públics. Així, es reprenen els cursos d’Història de Mallorca – que l’any passat no es pogueren fer degut al perfil dels alumnes -, i s’espera que els cursos de ball de bot tornin a una certa normalitat, sempre complint amb les mesures sanitàries pertinents. L’Escola segueix apostant per la llengua i per mantenir els cursos a distància que l’any passat s’oferiren per primera vegada i que han donat presencià de l’Escola Municipal de Mallorquí als diferents nuclis del municipi i a tot Mallorca. 

CONSULTAU ELS CURSOS AQUÍ

Una de les principals novetats d’aquest curs 2021-22 és el taller de Rap, que tendrà lloc els dissabtes entre el 25 de setembre i el 30 d’octubre de 9.30 h a 13.30 h. Es tracta d’una activitat gratuïta que s’adreça als infants d’entre 10 i 14 anys. Les inscripcions es podran fer entre el 20 i el 23 de setembre mitjançant www.enviumanacor.cat 

«Presentam aquest taller amb molta il·lusió. L’objectiu és arribar a una franja d’edat que de vegades se’ns escapa, ho feim amb una eina que ens apropa als joves i de manera normal i natural amb la llengua del país», ha explicat el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà. 

Impartirà el taller el raper Swing, Rafel Sastre, membre de la banda Rap Rural i que ja ha participat en tallers de Rap a instituts de Secundària amb el programa Viu la Cultura del Consell de Mallorca. Per a promocionar el taller, Swing ha participat en un vídeo de l’Escola Municipal de Mallorquí que s’ha presentat aquest dimecres de matí. 

El taller pretén arribar als infants amb un gènere musical que senten en el seu dia a dia. «L’Escola s’adapta a les noves necessitats i als nous llenguatges que els infants reben, i així entenen que el rap i el reaggaeton també es poden fer en català», ha dit la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló. Al final del taller, els participants gravaran un vídeo amb la cançó que hauran anat treballant. 

Cursos de llengua catalana 

Per segon any consecutiu, l’Escola continua oferint una oferta de cursos de llengua catalana que combina els cursos presencials a Manacor i Porto Cristo i els cursos en línia. Els cursos presencials ofereixen tots els nivells, des de l’A2 fins a Llenguatge administratiu, mentre que els cursos en línia que s’ofereixen són B2, C1, C2 i LA. A Porto Cristo s’impartiran els cursos més demandats a la zona, l’A2 i el B2. 

Aquest dimecres és el darrer dia per fer les inscripcions a aquests cursos i fins aquest matí hi havia 201 inscripcions formalitzades i 99 persones en llista d’espera. Rosselló ha explicat que crearan segons grups d’aquells nivells on hi hagi més demanda per donar resposta a aquesta llista d’espera. 

 

La previsió de l’Escola és de doblar a final de curs el nombre de matrícules de l’etapa anterior a la Covid-19. 

Ball de bot, instruments tradicionals, danses rituals, Història i Literatura eròtica 

Una de les novetats més esperades d’aquest curs que ara comença és que es reprenen els cursos de 35 hores de ball de bot de tots els nivells i de mateixes. La matrícula començarà la setmana que ve. Igualment, s’espera poder recuperar les ballades populars en diumenge tot d’una que la situació sanitària ho permeti. 

Així mateix, també hi haurà cursos d’instruments tradicionals – Xeremies, tamborí i fabiol -, dels que dels que cada any s’ofereix un nivell més per donar resposta a l’alta demanda. Enguany també hi haurà un curs específic a Son Macià, a més dels 2 cursos que es fan els dissabtes de matí a l’Escola Municipal de Mallorquí. També tornen els Sons de pagès, amb cursos d’iniciació i de nivell intermedi. 

Pel que fa als cursos d’Història de Mallorca, que l’any passat no es pogueren fer pel perfil de l’alumnat i les característiques del curs, enguany es recuperen i també es fa feina per poder reprendre les sortides i visites que el complementen. 

L’Escola Municipal de Mallorquí també participa de l’Oferta educativa de l’Ajuntament de Manacor amb tres tallers adreçats als centres educatius: Les danses rituals de Manacor, adreçat a infants de 5 anys; Conec la Mulassa de Manacor, orientat a segon de Primària; i Conec dels Cossiers, per a alumnes de quart d’ESO. 

L’Escola ha programat dos monogràfics per a aquest nou curs. El primer es dedicarà a la literatura eròtica sota el títol ‘Solcar el desig’, del qual se n’està acabant de perfilar la programació. El coordinen els professors de l’Escola, Catalina Quetgles i Joan Estelrich. ‘Solcar el desig’ es presentarà a principis d’octubre. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad