La piscina municipal: sis mesos tancada i un problema pendent

L’Ajuntament demana al jutge poder-hi entrar a comprovar el manteniment “i evitar problemes de seguretat i possibles actes de vandalisme”

L’ajuntament de Manacor ha demanat a l’autoritat judicial que està duent el concurs de creditors derivat de la renúncia de la concessionària Esquitxos de Blavor SL a l’explotació de la piscina municipal, poder entrar i revisar com s’està duent a terme el manteniment de la instal·lació, una vegada tancada indefinidament el passat mes de març. “Volem evitar problemes de seguretat i possibles actes de vandalisme”, assenyala el batle Miquel Oliver.

I és que mig any després de la presentació del concurs de creditors i que el cas passés a ser gestionat per un administrador concursal, poques han estat les notícies que ha tengut el consistori sobre el procés. “Estam igual que vostès. Jo no tenc una bolla màgica per conèixer què passarà i quan podrem tornar a gestionar la piscina municipal ni, per tant, què farem exactament amb ella”, replicava aquest dilluns Oliver a la portaveu de Partit Popular, Maria Antònia Sansó, durant el ple municipal.

Sansó i el grup local del PP fa temps que vénen interpel·lant a l’equip de govern perquè concreti una previsió del que vol fer amb la pileta: “El poble reclama una instal·lació, hi ha demanda entre la ciutadania i haurien de tenir un pla o un plec de condicions per quan tornem a tenir la responsabilitat un cop liquidat el concurs”. El PP tem que l’equip de govern format per Més-Esquerra, PSOE i Podem decideixi concloure amb l’ús esportiu de la piscina, i opti per un altre més social o cultural.

Un tema que està també sobre la taula tècnica del departament jurídic municipal: “Ho veuen francament complicat. S’hauria raonar molt bé perquè tècnica i econòmicament la piscina pogués seguir amb el model que tenia, com si fos un poliesportiu”, exposa Oliver,” per això també cal plantejar un canvi de servei o de model, però decidit entre tots. Perquè encara que sigui cert que a mi també m’aturin pel carrer per demanar-me quan reobrirà la piscina, després no saben contestar-me a la pregunta de quin model volen”.

Entre les opcions (a part de la de tornar a oferir-la en concessió a un empresa privada, de moment improbable) hi ha la de llogar la instal·lació per mesos o per anys, la de transformar-la en una piscina “per refrescar-se i perquè els nins juguin passant una estona agradable, encara que sense classes de natació com passa en altres piscines com la de Montuïri”.

O la de virar de rumb i que la infraestructura passi a tenir usos més recreatius fora de l’esportiu, el que passaria per cobrir la superfície de les dues piscines (una per a nins i una altra de 25 metres de longitud per a adults) i aprofitar les grades per actes culturals o musicals. Cosa que no seria tan estranya tenint en compte que la piscina es troba dins el parc municipal on a més hi ha el teatre municipal i la caserna de la Policia Local.

El Jutjat Mercantil número 3 de Palma va notificar el passat 30 de març a l’ajuntament de Manacor (com a propietari) la clausura de les instal·lacions de la piscina municipal, després que l’empresa concessionària, Esquitxos de Blavor SL, es va declarar en concurs de creditors a principis de el mateix mes. El Jutjat també va notificar al consistori el cessament de l’activitat per part de l’empresa, que gestionava la piscina municipal de Manacor des del 1997 (i a la qual li quedaven sis anys per complir).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad