Manacor celebra la Setmana de la Mobilitat fomentant l’ús de la bicicleta 

Mobilitat anuncia un paquet de mesures permanents com la creació d’espais per a bicicletes als aparcaments subterranis municipals 

 

La Setmana Europea de la Mobilitat arriba enguany a Manacor amb el lema ‘Mou-te sosteniblement i fes salut’ i amb activitats entre el 18 i el 22 de setembre. Els actes prevists se centraran en el foment de l’ús de la bicicleta i en la recuperació de l’espai públic per a l’ús de les persones i no només dels vehicles privats. 

Els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat arrencaran aquest dissabte 18 de setembre amb dues bicicletades: una a Porto Cristo que començarà a les 10 h a la plaça del Sol i de la Lluna, i una altra a Manacor que començarà a les 17 h a l’estació del tren i arribarà fins a la plaça Ramon Llull. Una de les novetats d’enguany és la programació pels dies 20 i 21 de setembre de cursos de conducció eficient per al personal municipal a Manacor i a Porto Cristo i d’un curs pràctic d’autoreparació de bicicletes, també a Manacor i a Porto Cristo. 

El dia sense cotxes se celebrarà dimecres 22 de setembre a Manacor amb el tancament al trànsit dels carrers Amargura, plaça del Rector Rubí i la plaça del Cós, on entre les 10 h i les 13 h hi haurà una exposició elaborada pel departament de Mobilitat sobre mobilitat sostenible i de 17 h a 19 h activitats per a infants ‘Ludoteca de jardí’. A Porto Cristo, el dia sense cotxes tancarà al trànsit l’Avinguda dels Pins i entre les 9.30 h i les 13.30 h hi haurà activitats per a infants ‘Ludoteca de jardí’. 

CONSULTA ELS ACTES I LES INSCRIPCIONS AQUÍ

L’exposició, que s’inaugurarà dia 22 i que versa sobre la sostenibilitat, la salut i seguretat, es convertirà posteriorment en itinerant i es traslladarà als diferents centres educatius del municipi. Els seus continguts també s’adaptaran a les particularitats de cada nucli de població del municipi, ha explicat el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pasqual. 

Mesures permanents per potenciar els moviments a peu i en bicicleta 

«La mobilitat sostenible és més social, més segura i més saludable», ha assegurat el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà, durant la presentació de la Setmana Europea de la Mobilitat. Així mateix, Llodrà ha anunciat que coincidint amb aquesta setmana l’Ajuntament de Manacor també posarà en marxa un seguit d’accions permanents «que arriben per quedar i que cerquen evitar desplaçaments amb vehicle motoritzat i potenciar els moviments a peu i en bicicleta». 

La primera mesura permanent és la pacificació dels accessos a les escoles i instituts del municipi, que començà amb el primer dia lectiu la setmana passada i que ha estat consensuada amb els equips directius dels centres educatius del municipi. Una mesura que va lligada a una enquesta de mobilitat en què participaran tots els escolars del municipi i que ha de servir per detectar com és la mobilitat dels alumnes i les famílies en relació a l’escola, a les activitats extraescolars i a l’oci, una radiografia que permetrà implementar futures mesures. 

Una altra de les novetats que ha anunciat Llodrà és la creació d’aparcaments per a bicicletes als aparcaments subterranis municipals de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la. Aquests nous espais s’habilitaran eliminant dues places de cotxe i aniran destinats als residents que no disposin de 

cotxeria o espai on guardar les bicicletes. «Encara estam decidint si aquesta iniciativa serà a cost zero inicialment, però en tot cas el seu cost per als ciutadans serà assumible i assequible perquè la mesura només persegueix la potenciació de l’ús de la bicicleta a Manacor», ha explicat Llodrà. Així mateix, l’Ajuntament també estudia habilitar més espais d’aparcament de bicicletes en superfície a punts calents com escoles o llocs d’oci i tampoc no descarta habilitar un aparcament de bicicletes tipus box als voltants de la plaça Ramon Llull. 

L’Ajuntament també implantarà radars pedagògics mòbils, que són autònoms perquè van amb plaques solars i per tant es poden col·locar a qualsevol lloc, amb la idea de reduir la velocitat dels vehicles motoritzats a llocs concrets i sensibles del municipi i poder fer campanyes de conscienciació quant a velocitat. 

A més, també s’ha insistit en la intenció de continuar duent a terme actuacions de mobilitat flexibles, que no impliquin grans obres, – com la que s’ha aplicat al carrer Joan Lliteres – que permeten condicionar la mobilitat dins Manacor i observar si les solucions donen els resultats esperats sense un cost econòmic elevat. 

Gaspar Fuster, assessor de Mobilitat de l’Ajuntament de Manacor, ha recordat que la Setmana Europea de la Mobilitat s’emmarca en l’objectiu 11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, i que incideix en què les ciutats siguin més inclusives, segures, resilients i sostenibles. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad