La policia controlarà els accessos a la ZPR un cop atorgades 3.563 autoritzacions

La instal·lació de càmeres es durà a termes a finals d’any o principis de 2022, amb una inversió que superarà els 15.000 euros

 

El departament de Mobilitat de l’ajuntament de Manacor va cremant etapes en la implantació i control de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR), que engloba desenes de carrers del centre de la ciutat i que durant mesos ha estat font de discussions, tant amb l’oposició com amb part dels veïns. Avui el propi consistori confirmava que les autoritzacions necessàries per poder entrar, bé com a resident o bé com a arrendatari d’un aparcament, ja han estat concedides íntegrament.

L’assessor tècnic, Gaspar Fuster, ha explicat que s’han concedit i retirat 2.009 autoritzacions per poder passar i estacionar vehicles en ZPR, pertanyents a persones amb una propietat o lloguer a la zona magenta, 834 més per a persones que tot i no viure en el perímetre tenen una plaça d’aparcament i 720 de caràcter comercial per a establiments oberts al centre de Manacor.

En total, 3.563 autoritzacions permanents a les quals cal sumar les que fins ara Mobilitat ha concedit per al pas puntual de vehicles de motor, que són 2.094, “el 80% d’elles relacionades amb obres, tant de visites com de càrregues i descàrregues de material”, ha matisat el regidor Sebastià Llodrà.

15.000 euros en càmeres

L’adjudicació de tots els permisos activa un altre dels aspectes fonamentals perquè la ZPR manacorina sigui efectiva: el control dels vuit accessos i les pertinents sancions si no es compleixen les normes. Així l’Ajuntament ha especificat que les càmeres de vigilància que es preveuen instal·lar a cada un d’ells estaran operatives “a finals d’any o principis de 2022”.

“El plec tècnic ja està redactat i ara només falta veure com es treu a licitació, perquè serà una inversió que superarà els 15.000 euros”. Això sí, mentrestant Llodrà ha confirmat que en els propers dies es començarà amb el control d’entrades mitjançant agents policials.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad