La segona fase d’excavació de Son Coletes començarà aquest octubre

Hi haurà una codirecció entre Aranzadi i ATICS per a portar endavant l’exhumació

 

El conseller de Memòria Democràtica del Govern, Juan Pedro Yllanes, i el secretari autonòmic de Memòria Democràtica, Jesús Jurado, van presentar ahir el Pla d’Actuacions en Fosses de la Guerra Civil 2021-2022, entre les quals hi ha la segona fase del cementiri de Son Coletes a Manaco, que tendrà lloc durant el proper mes d’octubre.

El procés de licitació que es va posar en marxa a mitjan mes de juny ha adjudicat a la Societat Aranzadi el procés d’excavar, exhumar i identificar els cossos que es trobin a Manacor i a les sis fosses de les Illes Balears incloses en aquesta fase, ubicades en el cementeri d’Inca; el cementeri de Selva; el cementeri de Mancor de la Vall; el pou de Son Danús, a Santanyí; el cementeri nou de Sant Francesc, a Formentera i la tercera fase del cementeri de ses Figueretes, a Eivissa.

Pel que fa al segon lot, que preveu la realització de sis estudis històrics, ha estat adjudicat a l’empresa ATICS, SL, que farà els estudis entorn de la fossa comuna de Capdepera; el cementeri de Petra; el cementeri de Palma (carrer de Sant Silvestre); el cementeri de Porreres; el cementeri de Muro, i la fossa de Cala Sant Vicent, ubicada a Pollença. Finalment, l’empresa ATICS també es farà càrrec del tercer lot del Pla de Fosses, que es basa en la realització de totes les actuacions de restauració, consolidació i conservació dels materials o objectes trobats en el procés d’excavació i documentació de les fosses exhumades en els anteriors plans d’exhumació de 2016, 2018 i 2019.

En aquest sentit, hi haurà una codirecció entre Aranzadi i ATICS per a portar endavant la segona fase d’exhumació a Son Coletes (Manacor), que serà la primera intervenció del present pla de fosses.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad