La segona fase d’excavació de Son Coletes començarà aquest octubre

Hi haurà una codirecció entre Aranzadi i ATICS per a portar endavant l’exhumació

 

El conseller de Memòria Democràtica del Govern, Juan Pedro Yllanes, i el secretari autonòmic de Memòria Democràtica, Jesús Jurado, van presentar ahir el Pla d’Actuacions en Fosses de la Guerra Civil 2021-2022, entre les quals hi ha la segona fase del cementiri de Son Coletes a Manaco, que tendrà lloc durant el proper mes d’octubre.

El procés de licitació que es va posar en marxa a mitjan mes de juny ha adjudicat a la Societat Aranzadi el procés d’excavar, exhumar i identificar els cossos que es trobin a Manacor i a les sis fosses de les Illes Balears incloses en aquesta fase, ubicades en el cementeri d’Inca; el cementeri de Selva; el cementeri de Mancor de la Vall; el pou de Son Danús, a Santanyí; el cementeri nou de Sant Francesc, a Formentera i la tercera fase del cementeri de ses Figueretes, a Eivissa.

Pel que fa al segon lot, que preveu la realització de sis estudis històrics, ha estat adjudicat a l’empresa ATICS, SL, que farà els estudis entorn de la fossa comuna de Capdepera; el cementeri de Petra; el cementeri de Palma (carrer de Sant Silvestre); el cementeri de Porreres; el cementeri de Muro, i la fossa de Cala Sant Vicent, ubicada a Pollença. Finalment, l’empresa ATICS també es farà càrrec del tercer lot del Pla de Fosses, que es basa en la realització de totes les actuacions de restauració, consolidació i conservació dels materials o objectes trobats en el procés d’excavació i documentació de les fosses exhumades en els anteriors plans d’exhumació de 2016, 2018 i 2019.

En aquest sentit, hi haurà una codirecció entre Aranzadi i ATICS per a portar endavant la segona fase d’exhumació a Son Coletes (Manacor), que serà la primera intervenció del present pla de fosses.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad