El V festival de narració oral ‘emParaular’ torna enguany centrant-se en el mite

Cinc espectacles repartits entre el 16 i el 19 de setembre conformen la proposta 

 

El V festival de narració oral de Manacor ‘emParaular’ torna del 16 al 19 de setembre amb cinc actes en què l’eix vertebrador serà el mite. «Es tracta d’una proposta per apropar la paraula als ciutadans d’una manera directa i impactant i alhora fent incidència en com era la narració primigènia», ha explicat el coordinador del cicle i tècnic municipal de Cultura, Llorenç Carreres, durant la presentació. «És un festival singular que també serveix com a finestra perquè creacions que s’han fet expressament per a emParaular després s’exportin a altres llocs, el que ens omple d’orgull», ha assegurat el delegat de Cultura, Mateu Marcé. 

Són quatre dies amb cinc propostes principalment adreçades al públic adult, tot i que dissabte també hi ha una proposta per als infants. ‘emParaular’ és un festival únic a Mallorca i enguany arrencarà amb una conferència glosada a càrrec de Mateu Xurí i Bartomeu Payeras. Es tracta d’una proposta feta expressament per a aquest festival que es basa en els elements de ruptura però també de connexió que s’han establert entre els joves glosadors que començaren a recuperar la glosa fa vint o trenta anys i la darrera generació de glosadors. 

‘emParaular’ també compta enguany amb dues obres de teatre, el que «pot semblar una incongruència en un festival de narració oral, però que s’inscriuen per la seva temàtica en l’essència del festival», ha explicat Carreres. Es tracta de Jo, Odisseu, un poema èpic que interpreta Rodo Gener i La claror, una proposta de Jaume Miró basada en la persona que va contar més rondalles a Mossèn Alcover. 

Dissabte matí, Assumpta Mercader explicarà als més petits Éssers fantàstics del Mediterrani al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. El vespre, la Nit de mites i bruixes inclourà dues propostes cent per cent manacorines i dissenyades expressament per a aquest festival com són El mite d’Orfeu o la valenta estupidesa, a càrrec de Carme Gonzàlez i Daniele Fregapane; i La còlera d’Aquil·les, de Mariantònia Salas. Completaran la nit les Bruixes i dones fosques d’Assumpa Mercader i Maria Carretero. 

El festival finalitzarà diumenge amb La Claror, a càrrec de Toti Fuster i Biel Bisquerra. 

«El mes de setembre és l’inici del curs cultural. Aquesta setmana començam amb els Encontres Orquestrals, la setmana que ve arriba emParaular i la següent la Fira de Teatre, el que demostra que començam bé i forts i apostam per la cultura», ha conclòs Marcé. 

Tots els actes són gratuïts. Les reserves s’han de fer mitjançant www.enviumanacor.cat. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad