Maria Antònia Perelló: “Ja no volem ser el segon plat del volei balear”

Maria Antònia Perelló és des de fa uns mesos la nova presidenta del ConectaBalear Club Volei Manacor. Amb ella parlam sobre la nova plantilla de l’equip senior masculí que disputarà la Superlliga espanyola per quart any consecutiu i amb l’esperança d’estar, aquesta vegada sí, a la part alta de la classificació.

 

-Com afrontau la nova temporada?

Amb molta il·lusió i moltes ganes. Amb l’equip pràcticament enllestit a manca de dos nous fitxatges, un de nacional i un altre estranger. Amb la vocació de competir i millorar el paper de la passada temporada. Hem apuntalat el projecte amb dos jugadors de l’Ushuaïa d’Eivissa, el central Víctor Méndez i el col·locador Sergio Ramírez, a més de l’americà Raymond Barsemian per petició de l’entrenador Lluís Molada.

-Com va anar el canvi de presidència?

Perquè el president Andreu Mesquida estava una mica cansat de tants anys al capdavant del club, des de la seva fundació l’any 1989. Ja durant la passada lliga ens havia insinuat que ara que es jubilava volia donar el relleu per poder tenir més tranquil·litat. I jo era la vicepresidenta… és a dir que m’ha tocat com aquell qui diu. Hi va haver un període perquè es presentés qui volgués ser-ho, però al final només vaig quedar jo. No podia deixar el club sense president. De totes formes som una junta de 12 persones fent feina per un objectiu comú.

-Li agrada el nou càrrec?

No m’agrada la part més pública perquè em poso nerviosa i no és la meva manera de fer feina, que més aviat és treballar des d’un segon plànol… però m’hi he vist obligada i així ho assumeixo. Fa pràcticament 30 anys que també som al club, així que considerava que hi estava una mica en deute. De totes formes no és la primera vegada, ja que n’Andreu ho va deixar uns anys, entre 2009 i 2016 (just abans que el primer equip masculí pugés a Superlliga) quan va ser president de la Federació Balear de Voleibol.

-Enguany el primer equip aspira a estar a la part alta de la classificació. El títol és també una possibilitat?

En principi no. Hi ha equips molts forts, que són de nivell europeu com el Guaguas, Teruel o Almería. Ho veig gairebé impossible. Aquesta temporada és un repte pen Lluís (Molada, l’entrenador del ConectaBalear), que està fent una feinada d’estudi i preparació perquè tot surti molt bé.

-A nivell balear sí que el CV Manacor ja és a la part noble

Podríem dir que sí. L’Urbia Palma i l’Ushuaïa Eivissa pareix que damunt el paper han perdut potencial… però tot això s’ha de veure així com passi la temporada. És cert que fins la passada campanya ens sentíem una mica el segon plat del volei illenc i que ara això pot ser hagi canviat.

-Com va la campanya de socis?

Hi estam fent molta de feina. Ens sentim en deute amb els socis que l’any passat sols no van poder assistir als partits del Miquel Àngel Nadal per mor de la pandèmia i les restriccions. Esperam compensar-ho començant pel torneig Ciutat de Manacor que es durà a terme l’11 i el 12 de setembre. Estam duent a terme una campanya sobretot a través de les xarxes socials, per whatsapp, i que després es reforça els primers dies de partit, que és quan en feim més. Cada soci paga 100 euros per temporada… ara falta saber si també posarem quota per jugadors de la pedrera o podran entrar de franc.

-Quina serà la capacitat del pavelló aquesta lliga 2021/2022?

Encara hi ha dubtes de si haurem de deixar un o dos seients entre un nucli de convivència i un altre. Si basta una cadira ens aniríem al 50% de l’aforament, és a dir que podrien entrar 400 persones al Miquel Àngel Nadal. Si són dues de distància, només podran ser unes 200.

-Em parlava ara de la pedrera. Fins a quin punt és important?

Moltíssim. Tant que durant els darrers anys les inscripcions s’han duplicat. Hem passat d’11 a 17 o 18 equips. Ara el volei és l’esport de moda a Manacor i cada vegada més joves el volen practicar. Però això també té un problema que és la manca d’instal·lacions on entrenar. Hem de decidir si volem estar estrets o utilitzam també patis i zones a l’aire lliure com els de les escoles Jaume Vidal i Molí den Xema.

-Per cert, com troba un club com el ConectaBalear a un jugador dels Estats Units triat dos cops millor jugador universitari, el fitxa i el duu cap a Manacor?

Tot això és gràcies als nostres entrenadors, que són uns apassionats del volei i constantment veuen videos i partits d’altres lligues. Als Estats Units la millor és la universitària, així que sabien bé qui era Raymond Barsemian. L’Equip tècnic feia estona que ens demanaven un jugador d’allà o del Canadà, un perfil diferent al sudamericà però molt específic per completar la plantilla.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad