Manacor acollirà els IV Encontres Orquestrals de les Illes Balears 

Seixanta-vuit joves músics d’arreu de les Illes, de l’Estat, d’Itàlia i Portugal rebran formació amb professors especialistes i faran quatre concerts 

 

Manacor es convertirà del 3 al 10 de setembre en epicentre dels IV Encontres Orquestrals de les Illes Balears. 68 músics d’arreu de les Illes, de l’Estat i d’Itàlia vendran a Manacor per rebre formació específica del seu instrument amb els professors especialistes Mercè Escanellas, Pep Burguera, Paula Martos i Juan Rodríguez. 

L’encontre serà un punt de trobada entre els joves músics, de 16 a 26 anys. Manacor es convertirà així en un espai de trobada que facilitarà el naixement de nous projectes i emularà la vida i el funcionament de les orquestres i músics professionals, ha explicat el president de l’EOIB, Lau Puig aquest dimarts en una roda de premsa que ha comptat amb la flautista Paula Vallès, que ha interpretat una peça de Debussy. 

L’EOIB és una associació creada l’any 2018 per part d’alumnes de música que trobaven a faltar una formació que no podien rebre a les Illes Balears. El conjunt de músics, resultat d’una borsa de més de 300 persones, es reuneix una o dues vegades l’any en trobades de poc més d’una setmana en què l’objectiu és rebre classes de professors especialistes i de renom amb qui assagen les obres que es tocaran al concert del final de l’encontre, dividits en petits grups: corda aguda, corda greu, vent metall i percussió i vent fusta. Al cap d’uns dies d’assajar per separat, l’orquestra sencera s’ajunta sota la batuta d’un director convidat per acabar de confitar les obres i que enguany serà Miguel Romea, titular de l’Orquestra Simfònica de Verum. 

Els assajos dels Encontres es duran a terme al Conservatori de Música de Manacor i a l’Auditori de Manacor. Els assistents a la trobada s’allotjaran a l’edifici de Crist Rei amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19, ha explicat el tresorer de l’EOIB, Ferran Montero. 

L’experiència conclourà amb dos concerts finals que s’han programat a l’Auditori dia 9 i al Trui Teatre dia 10, amb obres de Txaikovsky, Stravinsky i el manacorí Antoni Parera Fons. A més, els joves músics faran tres concerts de cambra al Claustre, a la Torre dels Enagistes i a Porto Cristo amb obres de Grazyna Bacewicz, Maddalena Sirmen i Amy Beach, tres compositores de tres èpoques diferents que abarquen des del segle XVIII fins el XX i «amb elles soles podríem contar bona part de la història d’aquest període», ha assegurat Montero, que ha explicat que l’EOIB ha volgut incloure dones compositores en el programa ja que «segueixen essent una minoria les vegades que es programen i volíem aportar el nostre granet d’arena per donar-les a conèixer». 

«La filosofia dels EOIB és intentar arribar a la màxima qualitat que ens permetin les condicions econòmiques i logístiques de cada encontre, a nivell musical però sobretot a nivell de formació i a nivell humà», ha explicat el seu president, Lau Puig, qui ha afegit que «els Encontres Orquestrals són la millor manera que tenim els músics d’aquestes illes per conèixer-mos». 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha agraït l’empenta i professionalitat dels joves impulsors de l’associació i organitzadors dels Encontres. “L’Ajuntament de Manacor hi col·labora, però la importància i la gràcia és que es tracta d’una iniciativa que surt de baix”, ha assegurat Oliver. El delegat de Cultura, Mateu Marcé, ha recordat que aquesta trobada es va gestar abans de la pandèmia i ha recordat que les entrades dels concerts programats es poden reservar a www.enviumanacor.cat 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad