Manacor llança una app per reservar i pagar amb antelació hamaques i para-sols

Una aplicació permetrà aquest mateix estiu triar un lloc concret en qualsevol de les nou platges del municipi amb serveis, com si fos el teatre

 

Els para-sols, hamaques i caixes de seguretat de totes les platges del municipi de Manacor podran ser reservades amb antelació i pagades de manera senzilla a través del telèfon mòbil. Així, cada usuari podrà triar, com passa al cinema o al teatre, quina localització prefereix, centrada, pròxima a la mar o amb més sol en determinades hores del dia. Un projecte pioner que l’Ajuntament té previst posar en funcionament a través d’una app específica a finals d’aquesta mateixa temporada turística.

La iniciativa parteix de la SAM, la societat anònima de serveis dependent del consistori, que des d’aquest estiu gestiona els serveis dels arenals del municipi i que a través de l’empresa catalana EasyPark, relacionada amb el pagament mòbil dels aparcaments en zona blava, ha desenvolupat una aplicació específica per a triar amb temps entre qualsevol dels 449 para-sols i les 936 hamaques de la costa manacorina, repartides entre Cala Anguila, Cala Mendia, Porto Cristo, s’Illot, Cala Murada, s’Estany den Mas, Es Domingos Grans, es Domingos Petits i Cala Antena.

“D’aquesta manera si algú ja vol reservar i pagar des del seu país d’origen quinze dies abans, podrà fer-ho”, explica la presidenta del consell d’administració de la SAM, Cristina Capó. Un aspecte a tenir en compte, ja que des de l’Ajuntament han pogut comprovar que són molts els turistes que durant la seva estada prefereixen sempre tenir la mateixa ubicació a la platja durant tots els dies de les seves vacances.

En aquests moments i sota la gerència municipal, els preus de les hamaques se situen en els 4,20 euros per dia, els para-sols en els 4 euros i un més si també es volen guardar objectes dins de la caixa de seguretat habilitada. No obstant això l’aplicació el que permet és únicament reservar el pack sencer i diari per 13,40 euros.

“Està previst que el sistema es posi en funcionament en els pròxims dies, coincidint amb el darrer tram de la temporada estival i a manera de banc de proves”. Els treballadors municipals seran els encarregats de situar al matí un senyal de reserva en les hamaques i para-sols llogats aquell dia, així com de comprovar a través del terminal mòbil si el pagament efectivament s’ha efectuat.

A la meitat per una qüestió sanitària i mediambiental

La SAM, que gestiona el subministrament d’aigua a la ciutat i s’encarrega dels aparcaments subterranis i de zona blava, va agafar a principis d’any la responsabilitat de fer-se càrrec durant un període de dos anys (prorrogables a dos més) dels serveis de les nou platges del municipi, “per canviar el model empresarial d’anar a cercar el rèdit econòmic, a un altre mediambiental”, explica el batle Miquel Oliver.

El que ha suposat (primer per la pandèmia però que continuarà en el temps) la reducció a la meitat del nombre d’hamaques i para-sols que es col·locaven i que a partir d’ara sumen només 936 i 449 respectivament. “A l’octubre de l’any passat es va ampliar l’objecte social de la SAM, de manera que podem abastar nous serveis”, subratlla la seva responsable política, Cristina Capó.

També per aparcar

Des de finals de maig tots els ciutadans que aparquen a la zona blava de Manacor i Porto Cristo ja poden pagar mitjançant l’app de EasyPark, la plataforma que permet als ciutadans pagar i renovar el tiquet de l’ORA des dels dispositius electrònics sense haver de desplaçar-se fins als parquímetres.

Així mateix, aquesta aplicació permet obrir el mapa i confirmar on s’ha aparcat el vehicle, triar el temps que es vol abonar, o pagar només pel temps exacte que el vehicle ha estat aturat. L’aplicació també dóna informació sobre quin és l’horari de cada zona regulada i el seu temps màxim.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad