Polígon agroalimentari: quatre noms damunt la taula i cap acord

Pel desembre de 2018 es van proposar anomenar tres carrers seguint criteris històrics: carrer Crespell, carrer Auvellons i carrer Camp de na Serra, però cap ha estat aprovat encara

 

Fa dues setmanes publicàvem la preocupació de les empreses establertes al polígon agroalimetari de Manacor, per no tenir encara una adreça oficial on referenciar-se de cara als clients. Uns dies més tard vam poder saber que fa prop de tres anys es va fer un intent per anomenar de manera definitiva els carrers de la zona; una proposta que va arribar a dur-se a plenari però que va quedar damunt la taula, i per tant sense aprovar.

Així ens ho explica la portaveu de l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) i aleshores regidora de Cultura, Antònia Llodrà: “Pel desembre de 2018, en junta municipal de portaveus, es va proposar anomenar tres carrers del polígon agroalimentari d’acord a un estudi toponímic que vam encomanar i tenint per referència noms propis de la zona: carrer Crespell (pel puig que hi ha darrera), carrer Auvellons i carrer Camp de na Serra (el principal per on s’entra a les naus que en aquests moments hi ha)”.

Una proposta elevada al ple del mateix mes, però que tot i l’aparent neutralitat dels noms va quedar damunt la taula esperant un major consens entre tots els grups polítics. Per això, ja pel febrer de 2019, es va crear l’anomenada Comissió Nomenclator (en principi per canviar els noms de carrers amb referències franquistes, però tambñe per anomenar-ne de nous), amb el suport d’historiadors locals. En les reunions posteriors el PSOE local va proposar també el nom de carrer de ses Pageses, a fi de donar-li un toc femení a la zona. “Després arribaren les eleccions, l’equip de govern va canviar i tot es va alentir. De fet la Comissió no s’ha tornat a renuir des del 4 de febrer de 2020”, constata Llodrà.

Així les coses, ens trobam ara mateix amb una proposta de quatre noms de carrer, però amb cap d’ells aprovat (i evidentment tampoc senyalitzats ni amb plaques ni als mapes) i a l’espera que la comissió municipal formada per tots els grups polítics es torni a reunir i solucioni definitivament el problema.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad