Nous tallers per a la salut emocional dels joves d’entre 14 i 25 anys 

Minfulness, Expressió Corporal i Nutrició i estat d’ànim són els tres tallers gratuïts que es podran fer la setmana del 6 al 10 de setembre 

 

El departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor torna a posar en marxa un tast de tallers de Promoció de la salut emocional per a aquest mes de setembre, abans que comenci l’etapa lectiva. Es tracta de tres tallers de Mindfulness, Expressió corporal i Nutrició i Estat d’ànim, amb una sessió d’una hora i mitja adreçats a joves del municipi de Manacor d’entre 14 i 25 anys, que es duran a terme la setmana del 6 al 10 de setembre. 

“Tenim molt clar que a part de la dinamització i la informació juvenil, hem de fer feina en la promoció d’uns hàbits saludables perquè els joves puguin tenir una vida digna. No només parlam de salut mental, sinó de salut emocional que tots hauríem de posar en pràctica en el nostre dia a dia per sentir-nos millor”, ha explicat la delegada de Joventut, Carme Gomila en roda de premsa. 

El Tast de tallers de Promoció de la salut emocional va posar-se en marxa per primera vegada els passats mesos de juny i juliol i ara tornen amb aquells tallers que varen tenir més demanda, com ara Mindfulness i Expressió Corporal, a més de la novetat de Nutrició i estat d’ànim. 

El taller de Mindfulness es farà dilluns 6 de setembre a les 19 h i dimecres 8 de setembre a les 9 h. Aquestes sessions seran majoritàrament pràctiques, amb tècniques i exercicis centrats en la respiració, el cos, el moviment conscient, els pensaments i la connexió amb un mateix i amb el context on vivim. Es tracta d’una tècnica per aprendre a “reduir el renou mental i a sortir del pilot automàtic en el que normalment vivim”. 

El taller d’Expressió corporal tendrà lloc dimecres 8 de setembre a les 19 h. A la sessió “es farà servir el moviment per conèixer-nos i descobrir aspectes de la nostra manera de ser que ens podran ser d’utilitat davant problemes del dia a dia com l’ansietat, l’autoexigència, la desmotivació, la dificultat de relacionar-nos, el judici cap al cos, l’estrès i, en definitiva, per potenciar la salut emocional en general”. 

El taller de Nutrició i estat d’ànim es farà dijous 9 de setembre a les 19 h i se centrarà en el lligam existent entre la nostra alimentació i les nostres emocions. “Qui no ha menjat alguna vegada fins que ens fa mal la panxa perquè estam tristos, decebuts o enfadats?” El taller posarà l’accent a l’autocontrol i la millora de les emocions. 

El departament de Joventut va néixer el mes de maig després de 20 anys. Durant aquests mesos el departament ha fet una primera prospecció per veure com està el municipi i s’han començat a fixar els primers objectius. “Des del primer moment hem volgut que una de les grans branques del departament fos la salut emocional dels joves, no només per com la situació de pandèmia els ha afectat, sinó també perquè històricament els joves hem estat un col·lectiu que se’ns ha mirat poc”, ha assegurat Carme Gomila. 

Els tallers són gratuïts i es faran a la seu del departament de Joventut, situada a l’Espai Na Camel·la. Les persones interessades es poden apuntar a un taller o a més d’un. En funció de les inscripcions es faran dos grups d’edats afins, un de 14 a 17 anys i un de 18 a 25 anys. 

Les inscripcions es poden fer mitjançant el formulari que hi ha penjat a www.manacor.org/joventut o al telèfon i WhatsApp 617648774. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad