Les dues opcions on construir el tercer aparcament subterrani de la ciutat

L’Ajuntament ja estudia distintes opcions per construir un tercer aparcament subterrani al nucli urbà de Manacor. Un nou párking que complementi els de la plaça de Sant Jaume i Na Camel·la (aixecats ara fa vint anys, el 2001), que poc a poc van quedant petits i en moments puntuals presenten dificultats de places lliures.

Dues són ara mateix les opcions més probables. La primera és la de construir-lo davall la rotonda d’inici de la Via Portugal, entre Mercadona i la comisaria de la Policia Nacional, aprofitant el futur projecte de reforma integral de l’avinguda previst per aquesta legislatura i que segurament quedaria licitat dins l’any 2023, amb una important inversió del Consell de Mallorca (com ja passa amb la reforma de l’avinguda del Torrent). En aquest cas el párking seria d’una sola planta i a una cota no molt profunda, per no tenir problemes amb el nivell freàtic del torrent que hi passa just per davall i que obligaria a un estudi d’enginyeria més precís (i econòmicament més costós).

La segona opció que guanya força (una proposta ja estudiada per l’ex-regidor i ex-president del consell d’administració de la SAM, Pedro Rosselló) és la gratar a l’alçada de la plaça Francesc de Borja Moll, ja al final de l’avinguda Mossèn Alcover, on no hi hauria problemes tècnics i es donaria solució a una de les premises del departament d’Urbanisme en aquest aspecte: tenir un aparcament subterrani a cada entrada del poble: un pels que arribin de Palma (plaça de Sant Jaume), pels que arribin de la la comarca de Llevant (el de Na Camel·la) i un tercer pels que venguin de Felanitx i el Migjorn (plaça Borja Moll).

Plaça Francesc de Borja Moll, una de les opcions

Precisament la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, es mostra clara pel que fa a la necessitat d’un tercer aparcament soterrat que descongestioni un poc més la circulació manacorina: “Som una gran defensora del tercer párking, perquè crec en la necessitat de defensar una mobilitat sostenible. Per això crec que la implantació de la ZPR (Zona de Prioritat per a Residents) serà positiva, però de la mateixa manera hem de facilitar que a la ciutat s’hi pugui arribar en cotxe des de diferents punts d’entrada, i des d’allà poder arribar al centre caminant, com fa anys que passa a Palma, per exemple”.

Obres polèmiques

Cal recordar que tant la segona fase de l’aparcament de Na Camel·la com el de la plaça de Sant Jaume es construiren entre finals de 2001 i principis de 2003, en temps del batle Miquel Riera (ALM). Ambdós polèmics, el de devora Hisenda es va plantejar amb un total de 200 places i fou adjudicat a Melchor Mascaró SA per un pressupost de més de 265 milions de pessetes i un tall total de trànsit al llarg del primer dels 14 mesos que va durar l’obra.

Pel que fa al de l’ampliació de Na Camel·la, les protestes (no escoltades) d’ecologistes i veïnats per a la retirada d’arbres del passeig per augmentar l’espai soterrat en setanta noves places, es van solventar amb la promesa de resembra-los al carrer Jordi Sureda i a la plaça de les Perleres, on en aquells moments finalitzaven les obres per a la creació d’un petit parc infantil.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad