Mopi: rock, psicodèlia i lletres socials

Toni ‘Coqueta’ Muntaner, Carles ‘Leo’ Pascual, Rafel Adrover, Sara Gil i Xenxo Tejera formen la banda finalista del primer Premi Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak

 

Sortir a caçar mopis és una expressió mallorquina, una frase irònica referida a cercar un animal tan nocturn com imaginari. Però Mopi també té una part real: Toni ‘Coqueta’ Muntaner, Carles ‘Leo’ Pascual, Rafel Adrover, Sara Gil i Xenxo Tejera formen la banda finalista del primer Premi Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak, amb cançons que fussionen rock amb psicodèlia, reggae o electrónica.

Una altra característica definitòria dels Mopi és que mesclen temes en castellà, català i anglès, com a resultat natural dels seus gustos i bandes referents. Explicant molts cops històries socials referents a problemas quotidians. Ara, el Premi d’Efak, a més d’una gran motivació, ha fet que hagin pogut oferir la seva nova música en directe (en bona part enllestida en temps de confinament), tota una satisfacció després d’anys i crisis sanitàries.

De fet els Mopi van debutar damunt l’escenari a l’octubre de 2017 durant la celebració de 15 aniversari de la creació de Renou Col·lectiu (que ara sembla que torna) a la plaça des Mercat. Un any després, el 2018, ja van gravar el single ‘Rise and Shine’. Ara i ‘gràcies’ al confinament han aconseguit mesclar ‘So much to fight for’, dotze temes inèdits, de moment només en format digital, però que prest esperen presentar amb públic, tant a Can Lliro com al concurs Pop Rock de Palma, per exemple. Mopi també participarà al gran concert que es celebrarà a Manacor a finals d’any, i que ja s’està organitzant des de l’Ajuntament.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad