Mopi: rock, psicodèlia i lletres socials

Toni ‘Coqueta’ Muntaner, Carles ‘Leo’ Pascual, Rafel Adrover, Sara Gil i Xenxo Tejera formen la banda finalista del primer Premi Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak

 

Sortir a caçar mopis és una expressió mallorquina, una frase irònica referida a cercar un animal tan nocturn com imaginari. Però Mopi també té una part real: Toni ‘Coqueta’ Muntaner, Carles ‘Leo’ Pascual, Rafel Adrover, Sara Gil i Xenxo Tejera formen la banda finalista del primer Premi Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak, amb cançons que fussionen rock amb psicodèlia, reggae o electrónica.

Una altra característica definitòria dels Mopi és que mesclen temes en castellà, català i anglès, com a resultat natural dels seus gustos i bandes referents. Explicant molts cops històries socials referents a problemas quotidians. Ara, el Premi d’Efak, a més d’una gran motivació, ha fet que hagin pogut oferir la seva nova música en directe (en bona part enllestida en temps de confinament), tota una satisfacció després d’anys i crisis sanitàries.

De fet els Mopi van debutar damunt l’escenari a l’octubre de 2017 durant la celebració de 15 aniversari de la creació de Renou Col·lectiu (que ara sembla que torna) a la plaça des Mercat. Un any després, el 2018, ja van gravar el single ‘Rise and Shine’. Ara i ‘gràcies’ al confinament han aconseguit mesclar ‘So much to fight for’, dotze temes inèdits, de moment només en format digital, però que prest esperen presentar amb públic, tant a Can Lliro com al concurs Pop Rock de Palma, per exemple. Mopi també participarà al gran concert que es celebrarà a Manacor a finals d’any, i que ja s’està organitzant des de l’Ajuntament.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad