Tornen a rompre l’escultura dedicada als Moretons

Fou trobada aquest dissabte tirada als jardins de davant el Convent. No és la primera vegada que passa

 

L’escultura dedicada als Moretons de Sant Domingo, situada als petits jardins davant l’eglésia del claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, ha tornat a ser atacada. De fet ara mateix només en queda un peu aferrat a la peanya que la clavava enterra. Des de l’Ajuntament apunten que va ser aquest passat dissabte quan es va descobrir la figura, feta de bronze i dissenyada per l’escultor local Llorenç Ginard, rompuda i tirada devora. El que va fer que passés a ser custodiada a magatzems municipals per poder ser rehabilitada. Per la seva banda, l’artista ha recordat que no és la primera vegada que això passa i ha fet broma que l’escultura podria estar “maleïda”.

Ara fa 12 anys, el 2009, un grup d’energúmens sen va duu la petita escultura (en aquells momentos situada a l’altra banda de la plaça des Convent), la van arrebassar de soca-rel i la van arrossegar pels carrers dels voltants. La Policia Local, que va aconseguir trobar finalment la imatge, la va tornar a les dependència municipals on hi va estar fins el 2014, quan va fou recol·locada. L’obra fa 1,10 metres d’altura i 70 quilos de pes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad