Veïnats de s’Illot recullen signatures contra “l’estat vergonyós del torrent”

Revista 07500

| Revista 07500

Els residents es queixen de l’aspecte que presenta, “amb mosquits i olors en una zona turística”

 

Veïnats de s’Illot han iniciat una recollida de signatures per exigir a les administracions el sanejament de la desembocadura del torrent de ca n’Amer, que actualment presenta un estat insalubre i que desperta nombroses queixes entre els residents de la zona: “no és de rebut aquesta estampa en una zona turística”.

El president de l’associació de veïns de s’Illot, Rafael Calvente, explica que el que persegueixen amb aquesta iniciativa és que es faci una neteja en profunditat de la riera. A més, consideren necessari que es faci un estudi tècnic per mesurar la viabilitat d’un sistema de renovació de l’aigua que sigui més natural i eficient que l’actual motor.

“Hem decidit iniciar aquesta recollida de signatures, farts que no es faci res. És una vergonya com està, amb mosquits, olors, ple de pedres… Una zona turística hauria d’estar millor cuidada. Som una associació que duim un any, però per la pandèmia hem estat limitats a l’hora de reunir-nos. Intentarem repartir fulls per tots els locals de la zona”.

Aquest representant veïnal pensa que una de les causes de el problema és que ni l’administració municipal de Manacor ni la de Sant Llorenç des Cardassar s’acaben de fer totalment responsables d’aquest tram. Per la seva banda el regidor de la zona costanera, el socialista Sebastià Nadal, va recordar durant el darrer ple municipal que la zona problemàtica “ja ha estat netejada per la brigada municipal”, sense èxit, prova que el problema “és més profund”. Uns treballs de succió mecànica que han costat més de 1.500 euros i que ara l’Ajuntament repetirà “de manera manual, perquè no podem estar gastant tants diners per no solucionar res”.

Nadal va demanar la col·laboració de les administracions supramunicipals responsables del manteniment dels torrents i de l’ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar com a part implicada a s’Illot. “Tot i que la imatge sigui molt lletja, no suposa cap perill per a la fauna que hi viu”.

Miquel Oliver, batle de Manacor, ha recordat que la responsabilitat és del Govern i de Recursos Hídrics. “Hem de trobar entre tots una solució definitiva a partir de setembre. Sabem que no agradarà a totes les parts i que hi ha haurà opinions contràries però totes les opcions han d’estar damunt la taula”; fins i tot la d’eliminar l’estany artificial d’una vegada per totes.

Foto: Biel Capó

 

L’estany artificial de s’Illot: aigües verdes i un futur incert

publicitat
07500 botiga

Vols comprar el teu exemplar?

publicitat
publicitat