L’emblemàtica escultura de Llorenç Ginard serà substituïda 50 anys després

Situada a la plaça de l’Ebenista, és influència clara de l’escola basca d’Oteiza i Chillida

 

Autor d’escultures locals tan reconegudes com la de Simó Ballester, la del Moretó des Convent o la de la plaça de ses Perleres, l’artista Llorenç Ginard (Manacor, 1935) també va dissenyar l’emblemàtica composició que presideix la plaça de l’Ebenista, a l’inici del passeig del Ferrocarril. Influència de l’escola basca d’Oteiza i Chillida, l’escultura feta en formigó, representa la força que tradicionalment ha tengut el sector de la fusta a Manacor. De línies rectes i ben encaixades, va suposar un repte en el seu temps per la seva grandària considerable.

Realitzada l’any 1972, ara el seu mal estat de conservació (que tot i que és patent des de fa anys, no s’havia considerat oportú fer-hi res) obliga a l’Ajuntament a actuar, una vegada aprovat el projecte de reforma de tota la plaça. Així, la impossibilitat material de restaurar la peça (les varetes de ferro de dins tampoc estan bé), ha fet que s’hagi proposat al propi Ginard per substituïr-la per una altra d’idèntica però totalment nova, que quan es reinauguri la plaça, l’any 2022, coincidirà amb el 50 aniversari de la primera versió. Ara falta veure si la ubicació de l’escultura serà exactament la mateixa o pot variar lleugerament.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad