Manacor no rebrà ni un euro pels mals provocats per la tempesta Glòria

El govern espanyol no inclou el municipi dins el llistat d’ajuts per les obres urgents que es van haver de fer a la costa

 

Demarcació de Costes (depenent directament del govern d’Espanya) no pagarà cap dels mals provocats per la tempesta Glòria al litoral manacorí el passat mes de gener de 2020. Seguint la seva tradició de no facilitar cap tràmit administratiu, ‘obligar’ els ajuntament a haver de fer (i pagar) la feina per recuperar la normalitat i arreglar unes infraestructures fonamentals, ara a més no paga ni la meitat del projectes derivats d’un desastre natural a zones d’on és únic responsable (per segons què).

“Capdepera i Manacor varen ser els municipis més afectats. El govern espanyol (Costes) va dir que no se volia fer càrrec de les despeses de les reparacions, però que si l’Ajuntament ho volia arreglar, el Gobierno autoritzaria que se poguessin arreglar i que ‘si tot anava bé’ amb una subvenció en pagarien la meitat”, critica el batle manacorí, Miquel Oliver, al mateix que recorda que “en concret l’Ajuntament fa afrontar el cost de les següents reparacions: l’estació de bombeig de Cala Magrana, la reparació dels desperfectes a ses Coves Blanques de Portocristo, del passeig de Cales de Mallorca i un tram del passeig de S’Illot. El cost de totes les actuacions va ser de quasi 700.000 euros”, dels que ara la Sala no en veurà un duro.

Un any i mig després, s’han publicat en el BOE els imports que es repartiran per ‘subvencionar’ un màxim de 50% del cost total de les reparacions. https://boe.es/boe/dias/2021/07/30/pdfs/BOE-A-2021-12925.pdf .”M’ajudau a cercar Manacor?; no hi surt!”, es sorprèn Oliver. “Ara cerquen una excusa per no haver de pagar un sol cèntim a Manacor i reparteixen una misèria als altres ajuntaments. Ja sabeu qui ens roba?”, conclou.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad