La nova aigua potable arribarà al Serralt i Sa Volta per setembre

Serà a través de la potabilitzadora pilot. El Consell d’Administració de la SAM així ho ha aprovat aquest dijous 

 

El Consell d’Administació de la SAM, reunit aquest dijous migdia, ha aprovat quines zones de Manacor es beneficiaran de l’aigua que proporcionarà la potabilitzadora pilot. La implantació pilot es farà als barris del Serralt i de sa Volta, denominats sectors 24 i 25. D’aquesta manera es podrà fer una prova de subministrament a dos sectors de manera experimental. «Es tracta de restablir l’anomalia de que no es serveix aigua potable des de fa mig segle, i s’ha dissenyat un procés progressiu amb totes les garanties sanitàries», ha assegurat la presidenta de la SAM, Cristina Capó. 

Des del punt de vista tècnic, només hi ha una alternativa viable per subministrar aigua potable a uns pocs sectors. La solució trobada, a més, resol un altre problema històric del subministrament: l’important problema de pressió a les zones altes de la ciutat, devora els depòsits del Serralt. L’escassa diferència d’alçada ha fet que hi hagi hagut sempre disfuncions al subministrament dels edificis de la zona, entre ells l’escola Jaume Vidal. S’ha dissenyat així una millora del sistema de sectors, independitzant els dos superiors, i dotant-los d’un sistema de pressió autònom situat als depòsits del Serralt. Així, els dos sectors 24 i 25 funcionaran de forma desagregada respecte de la resta de la xarxa de Manacor, permetent donar una pressió adequada als usuaris. 

L’elecció de qualsevol altre barri de la ciutat hauria comportat unes obres molt complicades per dur l’aigua primer i separar el barri de la resta després, i una vegada es serveixi aigua potable a tota la ciutat haurien esdevingut inútils. 

Actualment el projecte de millora de pressió dels sectors 24 i 25, redactat des de la mateixa SAM, es troba en licitació. 

Implantació de la planta potabilitzadora pilot 

La presidenta de la SAM, Cristina Capó, ha informat també el Consell d’Administració que s’estan desplegant les actuacions necessàries i prèvies a l’arribada de l’aigua potable a la ciutat de Manacor. “Tot el procés d’obtenció de l’aigua potable s’ha dissenyat de forma sostenible en tots els sentits. S’ha fet un enfoc global respecte de tots els àmbits afectats, i s’ha optat per un camí, d’entrada dilatat en el temps, però que ofereix totes les garanties de control del resultat final», ha assegurat. 

La planta potabilitzadora pilot ja s’ha instal·lat i ja està en condicions de subministrar un cabal de 300 m3/dia. Actualment ja es disposa d’autorització de Sanitat per abocar els cabals obtinguts a la xarxa general. 

Aquesta planta s’ha concebut per permetre que el personal de la SAM es familiaritzi amb la tecnologia a fi de poder operar posteriorment la planta principal. Els operaris de l’empresa ja han rebut la formació i manegen ells la planta, amb l’assessorament del proveïdor. A més, també permet fer una prova avançada subministrant aigua potable a uns pocs sectors de forma avançada, a fi de poder avaluar i ajustar la qualitat de l’aigua produïda des del punt de vista del consumidor i evitar instal·lar una planta que no compleixi amb els objectius esperats. 

A dia d’avui ja s’està fent feina per situar una font d’aigua potable a la porta del recinte dels dipòsits municipals del Serralt. Aquesta actuació permetrà proporcionar a la ciutadania una alternativa gratuïta pel proveïment d’aigua de boca, també proporcionar una fita tangible en el procés de l’arribada de l’aigua potable, així com fer una primera prova pràctica de subministrament d’aigua, i començar a rebre les impressions dels usuaris sobre la qualitat de l’aigua produïda. 

Implantació de la planta potabilitzadora general 

La planta potabilitzadora general s’ubicarà a la nau de serveis de la SAM que es construirà al polígon agroalimentari, a la parcel·la on hi ha ubicats el punt verd i el depòsit de vehicles. La construcció de la nau ja està prevista a la incorporació dels romanents de l’Ajuntament, i el projecte s’està acabant de redactar i s’entregarà de forma imminent a la Delegació d’Urbanisme per a la seva tramitació i licitació. 

Aquesta nau permetrà centralitzar els serveis de la SAM ara dispersos per la ciutat i facilitarà que el personal de l’empresa pugi operar la planta a la vegada que atén altres serveis. 

Una vegada construïda la nau, s’hi instal·larà la planta potabilitzadora. Aquesta es dissenyarà a partir de l’experiència del funcionament de la planta pilot. 

Relació de llocs de feina 

El Consell d’Administració de la SAM va ratificar ahir la proposta de Relació de Llocs de Feina que una setmana abans havien aprovat els sindicats. Així, la SAM ja disposa d’una estructura laboral clarificada i organitzada. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad