La deixalleria mòbil estrena calendari a set nuclis del municipi

L’Ajuntament de Manacor vol potenciar la recollida d’olis usats a la deixalleria mòbil i farà obsequi d’un embut per recollir-lo més fàcilment

 

La deixalleria mòbil de l’Ajuntament de Manacor des de fa un any i mig proporciona un servei de proximitat als diferents nuclis del municipi i permet reciclar petits objectes que són perillosos si es llencen al rebuig. Després de la posada en marxa d’aquest nou servei ara fa un any i mig, el departament de Medi Ambient ha plantejat un canvi per facilitar el servei als veïns del municipi.

D’aquesta manera, es deixa enrere el calendari quinzenal en què s’alternaven matins i capvespres, i es passa a un calendari únic setmanal. “Després d’aquest temps, hem vist que és necessari clarificar i fer un únic calendari setmanal. Així, la deixalleria té un lloc fix per a cada dia i creim que això facilitarà que la gent se’n recordi que tots els dissabtes matí serà a la plaça de sa Moladora i els dijous capvespre serà a s’Illot”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, que creu que aquest nou calendari també servirà per fixar aquest servei i que la gent no hagi d’anar a mirar a quina quinzena ens trobam.

La deixalleria mòbil es desplaçarà els dilluns de matí a davant del local de l’Associació de Veïnats de Cala Murada, els dilluns capvespre serà a l’avinguda Marco Polo de Cala Anguila, els dimarts matí serà a la plaça de sa Torre de Manacor, els dimarts capvespre es podrà trobar a a la plaça del Carme de Porto Cristo, els dimecres matí a la plaça de Mallorca de Cales de Mallorca, els dimecres capvespre serà a la plaça de Son Macià, els dijous matí a la plaça del Rector Rubí de Manacor, els dijous capvespre es podrà trobar a l’avinguda dels Pins de s’Illot, els divendres matí serà a la plaça de sa Fonera de Porto Cristo, els divendres capvespre a la plaça del Batle Comas de Manacor, els dissabtes matí a la plaça de sa Moladora de Manacor i els dissabtes capvespre a la rambla del Rei En Jaume de Manacor. En total, són cinc ubicacions a Manacor, dues a Porto Cristo i una a Cales de Mallorca, Cala Murada, Cala Anguila, s’Illot i Son Macià. L’horari dels matins és de 10 h a 13 h i els capvespres de 15 h a 18 h.

La deixalleria mòbil permet recollir olis minerals i olis de fregir, també petits aparells electrònics com carregadors o telèfons mòbils, teclats o assecadors, també bateries i piles, restes de pintura, bombetes, fluorescents, tòners d’impressores i petita ferralla, entre d’altres.

Embuts per reciclar olis de regal

L’Ajuntament de Manacor també vol potenciar la recollida d’un dels residus de rebuig que es poden dipositar a la deixalleria mòbil com és l’oli. L’oli és considerat un residu perillós i és molt perjudicial que arribi a la depuradora perquè crea problemes que dificulten el tractament de l’aigua, a més dels perjudicis que pot ocasionar a nivell particular com ara l’embós de canonades. A mode d’exemple, Llodrà ha assegurat que “és com el colesterol”.

Així, per evitar que la gent tiri l’oli a la pica d’escurar o al rebuig, i que els ciutadans s’apuntin a dur l’oli a la deixalleria mòbil, l’Ajuntament de Manacor ha fet uns embuts que faciliten el tractament i trasllat de l’oli a la deixalleria. Aquests petits embuts s’enrosquen al coll d’una botella de plàstic o de vidre, es deixa la botella a la deixalleria dins el contenidor pertinent, els operaris del servei de neteja s’encarreguen de buidar-la on pertoca i finalment es reciclen les botelles.

Aquests embuts s’entregaran, de franc, a totes aquelles persones que duguin l’oli a la deixalleria. “Convidam a la gent que dugui l’oli aquí, ara mateix. La deixalleria mòbil funciona molt amb les piles i bombetes, però l’oli sí que notam que es perd per alguna banda, i per evitar que això passi feim aquesta campanya”, ha conclòs Llodrà.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad