“Demanam empar per reconduir una situació autènticament dramàtica”

Els treballadors no subrogats de Majorica es senten enganats per sindicats i comité d’empresa, i demanen la intervenció de direcció i inspecció de Treball, jutjat de lo Mercantil i l’administrador concursal

 

El personal no subrogat del col·lectiu que ara mateix està immers dins l’expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Majorica, ha decidit demanar ajuda a les institucions i administracions pertinents davant la situació d’indefensió en la que viuen des de fa setmanes, per manca d’informació i per un sentiment creixent d’haver estat enganats i deixats a la seva sort per part dels sindicats i el comité d’empresa.

Per això aquest divendres, una representació dels 56 empleats de Manacor d’un total de 103, van decidir en assemblea i per unanimitat, nomenar tres representants per mostrar la seva indignació davant la direcció i inspecció de Treball, el jutjat del Mercantil i l’administració concursal, davant del que consideren una “total indefensió en el procés de compravenda Majorica-Majolaperla. Des d’un principi vam expressar unes línies vermelles als nostres representants sindicals, que es van acceptar verbalment però no s’han complert “, expliquen.

Recorden que mitjançant l’assemblea celebrada a la fàbrica de la perlera el passat 6 de juliol, es va demanar l’aprovació d’unes millores que es van ratificar amb la votació de quatre persones subrogades (i que no haurien d’haver participat del procés), la qual cosa entenen que no és correcte. Unes condicions com la creació d’una borsa regulada de treballadors seguint criteris ètics o un compromís perquè no es comprin peces fora (amb el sobrecost que això pot suposar), que, en qualsevol cas, tampoc es compleixen.

“La nostra sorpresa va ser que de tot allò signat entre sindicats, comitès i administrador concursal, després es van canviar tots els punts acordats, pel que demanam empar a direcció de Treball, inspecció de Treball, al jutjat de lo Mercantil i a l’administrador concursal per reconduir la nostra situació que és autènticament dramàtica”, sostenen.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad