La major instal·lació pública de plaques solars es desplegarà a Manacor

El Govern invertirà un milió d’euros en plaques solars a l’aparcament de l’hospital. Amb 750 kWp, subministrarà un 20% del seu consum elèctric

255 places de l’aparcament públic de l’Hospital de Manacor es cobriran amb pèrgoles cobertes per panells fotovoltaics en la que serà la major instal·lació que proveirà d’energia neta aquestes instal·lacions sanitàries de Mallorca. Un projecte que impulsa l’Institut Balear de l’Energia (IBE), des de la vicepresidència i conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern.

L’Institut Balear de l’Energia ha llançat la contractació de la redacció del projecte d’una instal·lació que sumarà una potència total de 750 kW i permetrà subministrar a preu de cost fins al 20 % del consum elèctric de l’Hospital de Manacor, amb una inversió aproximada d’1,1 milions d’euros. Cal tenir en compte que l’Hospital és un gran consumidor de l’illa, ja que representa el 0,1 % del total de Mallorca.

Un cop en marxa, la instal·lació evitarà l’emissió d’unes 670 tones de CO2 a l’any. A més, inclourà la instal·lació de sis punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

«És un dels projectes més importants que impulsam a través de l’Institut Balear de l’Energia, que ja ha invertit més de 3,6 milions d’euros des de la seva posada en marxa», explica el vicepresident Yllanes, «la instal·lació de plaques solars en els aparcaments de l’Hospital de Manacor demostra també l’aposta decidida del Govern per la transició energètica, que impulsa aquest tipus d’instal·lacions en entorns urbans sense necessitat de consumir territori. Així aconseguim un impacte positiu sobre la salut de les persones, millorant la qualitat de l’aire que respiram i contribuïm, alhora, a diversificar el model productiu de la nostra economia. Els projectes d’autoconsum de grans instal·lacions són imprescindibles per avançar cap a la sobirania energètica, a més de contribuir a reduir la despesa en energia, en aquest cas d’instal·lacions de l’IB-Salut».

La instal·lació de plaques solars en l’aparcament de l’Hospital de Manacor és un dels projectes més grans que executa l’IBE. La licitació de la redacció del projecte estarà oberta fins a mitjans d’agost i s’espera poder licitar les obres a la tardor, amb la previsió que entri en funcionament el primer semestre de 2022.

Els hospitals són grans consumidors d’energia i, per tant, és important treballar en la millora de la seva eficiència energètica. Els seus aparcaments i cobertes són espais idonis per cobrir amb plaques fotovoltaiques, i és per això que des de l’IBE ja es treballa en la instal·lació de plaques solars en l’Hospital Mateu Orfila de Maó per a aquest 2021. L’Hospital de Manacor és el segon que se suma a aquest projecte, que dona compliment a la Llei de canvi climàtic i transició energètica, la qual estableix l’obligació d’instal·lar plaques fotovoltaiques a tots els aparcaments públics de més de 1.000 m2.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad