Un empresari alemany compra la discoteca Dhraa

La societat May Holding Baleares adquireix el complex de gairebé 9.000 metres quadrats, que també inclou un restaurant

La mítica discoteca Dhraa, famosa entre mitjans dels anys vuitanta i principis dels noranta per les seves festes temàtiques a l’aire lliure i els concerts estiuencs d’artistes internacionals, ha estat finalment venuda a un empresari alemany per 245.000 euros. Una operació que s’ha tancat aquest estiu i que farà que el complex, que també inclou el restaurant Sol Naixent, cobri una nova vida després de més de dues dècades en desús.

Feia anys que la seva icònica silueta restava abandonada enmig de la carretera que va de Porto Cristo a Cala Millor, víctima d’una esplendor apoteòsica i d’una caiguda no menys sonada. Una idea futurista nascuda el 1986 de la ment d’una sèrie d’inversors locals, que va comptar pel seu disseny amb els plànols del famós arquitecte madrileny José Ángel Suárez, i les aportacions visionàries d’artistes de referència com Javier Mariscal, Miquel Barceló o Guillermo Pérez Villalta, qui va dissenyar un laberint (avui inexistent) acabat en una torre en espiral.

“Per a nosaltres ja no tenia futur, perquè cap dels nostres fills estava interessat en un negoci així, per això hem decidit vendre”, explica Pere Pascual, que conjuntament amb la seva germana Joana, eren els propietaris fins ara de Dhraa. “Des que va tancar l’havíem anat mantenint, sobretot perquè teníem un vincle sentimental, però havia arribat un punt en què s’estava degradant molt de pressa i era necessari fer alguna cosa”.

Ara els gairebé 9.000 metres quadrats de Dhraa passen a mans de la societat May Holding Baleares SL, el responsable de la qual és Markus Wolfgang Breisch, un empresari alemany resident a Porto Cristo, vinculat al negoci de les butaques per a cinemes i auditoris, encara que la SL figuri associada a la construcció i promoció immobiliària, a més de negocis de restauració i hostaleria.

Segons ha pogut saber aquesta revista, Breisch no té la intenció de reobrir Dhraa com una discoteca a l’ús, ni amb el concepte que la va fer famosa com ‘sucursal’ mallorquina de la movida madrilenya dels vuitanta, sinó que el nou projecte aniria en principi més encaminat cap a la restauració i els concerts en directe, aprofitant el gran pati central i la galeria circumdant que ocupa el primer pis.

Tampoc és possible, llevat d’un canvi en la normativa urbanística (no prevista en el nou Pla General de Manacor), demolir el ja existent i transformar-lo en apartaments o equipament turístic, atès també el seu caràcter rústic. El conjunt disposa en l’actualitat amb els permisos per a piscina, bar, restaurant, sala de festes i sala d’exposicions. A més d’una zona d’aparcament de 3.500 metres quadrats amb capacitat per aproximadament 120 cotxes.

 

Dhraa: el somni d’una nit d’estiu

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad