Manacor vol recuperar el bus urbà més de dotze anys després

El departament de Mobilitat local està en negociacions amb el Govern per crear una ruta de cinc parades perifèriques aprofitant els busos de la TIB

 

Manacor podria recuperar el bus urbà dotze anys després. Així ho ha expressat el responsable municipal de Mobilitat, Sebastià Llodrà, que s’ha referit a ell com un nou “metro-bus” que enllaçaria cinc grans punts perimetrals de la ciutat per tal d’agilitzar el transport fora de la zona de prioritat per a residents (ZPR) del centre.

Llodrà explica que el departament local ja s’ha posat en contacte amb el Consorci de Transports del Govern, per poder signar un conveni que permeti als busos de la xarxa de la TIB que arriben i surten de Manacor, poder realitzar una ruta-anell que connecti l’hospital comarcal, l’avinguda de Na Camel·la, la rambla del Rei en Jaume, l’avinguda Mossèn Alcover i l’estació de trens. Tot això amb uns temps i horaris acotats que faltaria determinar.

Es rescataria així, encara que aquesta vegada ja no fos competència municipal, el servei de bus urbà perdut l’any 2009 per falta de clients. Un transport públic que es realitzava amb minibusos i que en aquells moments es va anar apagant després d’anys de poc ús i nul·la promoció consistorial. Tot el contrari que quan va néixer la iniciativa el 1988 quan es va anunciar i va posar en funcionament amb èxit de crítica i públic.

Aquesta informació deriva de la moció presentada al ple d’aquest dilluns pel Partit Popular de Manacor, que demanava la creació i adequació d’aparcaments dissuasius que puguin compensar la prohibició de pas de vehicles pels 67 carrers afectats per la ZPR posada en marxa fa uns mesos pel consistori de Més-Equerra, PSOE i Podem.

“Pensam que ha mancat informació, sobretot per a la gent que ve de fora i no se n’adona que està entrant en una zona restringida”, diu la portaveu de PP, Maria Antònia Sansó, per a qui la mesura activada a mitjans de març “ha perjudicat el comerç local que tan malament ho ha passat amb la crisi sanitària”. Al mateix temps el grup popular demana la gratuïtat de les dues primeres hores d’aparcament al pàrquing subterrani de Na Camel·la, com ja passa al de la plaça de Sant Jaume per motius comercials.

“Cal anar amb compte amb crear grans aparcaments dissuasius, primer perquè el Pla General urbanístic no els contempla, i perquè el model de centre comercial on es pugui arribar i aparcar és més perjudicial en una ciutat com Manacor, que estar un minut més o menys caminant tranquil·lament per arribar”, recorda el batle Miquel Oliver.

Per la seva banda, Sebastià Llodrà, al·ludeix a les dades per avaluar la situació: “No s’ha perdut una sola plaça d’aparcament en els 67 carrers que estan dins la ZPR ni hi ha constància que la seva implantació hagi causat perjudicis econòmics als comerços del centre. És més, les noves places de rotació ràpida que es posaran en marxa en determinats carrers de centre ajudaran a l’agilitat i facilitat a l’hora de comprar”.

Pel que fa a noves campanyes de publicitat, Llodrà sosté que “és evident que durant el darrer trimestre del l’any”, quan està prevista la implantació de càmeres de control als accessos de la ZPR “haurem de posar en marxa un nou període d’informació pública”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad