L’hospital ha de derivar cinc pacients a Son Espases per no col·lapsar la UCI

En aquests moments la Unitat de Cures Intensives de l’hospital comarcal disposa de 6 boxes, dels quals ara mateix la meitat els ocupen pacients covid

 

L’hospital de Manacor ha hagut de derivar aquests darrers dies fins a cinc pacientes positius per covid a Son Espases, per no col·lapsar la seva UCI. En aquests moments la Unitat de Cures Intensives de l’hospital comarcal disposa de 6 boxes, dels quals ara mateix tres, és a dir la meitat, els ocupen pacients covid a la UCI, “un més del que és desitjable, ja que hem hagut d’inhabilitar part d’una área quirúrgica per poder tenir lloc”, explica la directora gerent Catalina Vadell, que diu “que si en tinguessin vuit ja hauríem de posar una segona UCI i això retardaria operacions ja programades”.

Per altra banda, aquesta nova pujada d’ingressos (8 a planta i 3 a UCI) coincideix amb un gran increment d’urgències diàries que s’han d’atendre i que compliquen la feina. En aquests moments s’estan atenent més de 250 urgències diàries, una xifra molt elevada. Sobretot tenint en compte que durant el primer trimestre del l’any la mitjana va estar en 137 al dia i durant el segon de 178. En quinze dies l’hospital torna a estar al màxim.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad