Les Festes de Sant Jaume ja són aquí adaptades a la situació sanitària 

Les festes arrenquen aquest dissabte amb la Crida de Sant Jaume i s’allarguen fins el dia de Sant Jaume, 25 de juliol  

 

Després d’un any sense haver-se pogut celebrar degut a la pandèmia de Covid-19, tornen les festes del patró de Manacor, Sant Jaume, amb actes adaptats a la situació sanitària, amb capacitat limitada i recintes amb control d’accés. “Des de l’Ajuntament estam molt contents de poder reprendre les festes de Sant Jaume, tot i que fins ahir mateix estàvem revistant tota la programació acte per acte ja que la situació així ho requereix”, ha reconegut el batle de Manacor, Miquel Oliver, qui també ha desitjat que “no s’hagi d’anul·lar cap acte”. 

Tot i que alguns dels actes més destacats de les festes no es podran celebrar ja que comporten un risc molt alt d’aglomeracions, sí que s’ha dissenyat un programa “molt digne”, en paraules del president de l’Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó. 

Les Festes arrencaran aquest dissabte 17 de juliol amb la crida de Sant Jaume al Parc Municipal càrrec de Joan Antoni Sunyer. Després de la crida, la Mulassa de Manacor ballarà al Parc Municipal, en un recinte controlat, públic amb entrada reservada prèviament a www.enviumanacor.cat, d’assegut i amb mascareta. “Preparar unes festes d’aquesta manera és dificultós, però agraïm la disposició i col·laboració de l’Ajuntament de Manacor», ha assegurat Sansó. La majoria dels actes es concentren enguany al Parc Municipal, al pati del CEIP Molí d’en Xema i a la plaça dels Pares Creus i Fonti Roig, espais que faciliten el control de capacitat previ. 

Un dels actes destacats de les Festes de Sant Jaume serà la Fira Nocturna de dia 22 de juliol a les 19.30 h, que enguany s’instal·larà per primera vegada a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig i al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. «En la situació que ens trobam necessitam espais on la capacitat sigui fàcil de controlar i a la vegada siguin atractius», ha explicat el batle, Miquel Oliver. La Fira Nocturna tendrà una capacitat d’entre 350 i 400 persones. El delegat de Fires, Carles Grimalt ha afirmat que se seguirà «el mateix sistema d’un únic accés que ja es va fer servir a la Fira Nocturna de Porto Cristo i que ha quedat clar que va funcionar», alhora que ha recordat que els assistents han de dur mascareta. 

El programa preveu també música a la fresca, contacontes, ball de bot, cinema a la fresca, el II concert de campanes de les Festes de Sant Jaume, conferències, jocs i tallers per a infants i el replec de joies, entre d’altres. 

El cartell de les Festes de Sant Jaume 2021 reprodueix una pintura de Bàrbara Llinàs que representa el penó penjat a la casa del cavaller major de fa uns anys, Tomàs Massanet. El disseny del programa dóna protagonisme a les persones que l’any passat varen decorar els carrers i els frontis de ca seva de manera individual i anònima. «El poble va estimar la festa i així ho hem volgut reflectir. És l’homenatge al poble que estima la festa», ha assegurat la secretària de l’Obreria, Bàrbara Llinàs. En aquest sentit, el president de l’Obreria, Joan Sansó, ha demanat a la gent de Manacor que decori ca seva, que assisteixi als actes amb indumentària blanca i també i sobretot «esment i seny» per complir amb totes les mesures de seguretat sanitària. 

 El rector de Manacor, Antoni Amorós ha assegurat que «enguany és l’any de la resistència», alhora que ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Manacor i a l’Obreria de Sant Jaume per «mantenir en la mesura del possible el caliu» de la festa del patró. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad