Manacor entra a la llista de morosos de l’Agència Tributària per no pagar 117.190 euros

L’Ajuntament aprova una moció d’urgència per pagar una factura derivada de les obres de reforma del talús de Porto Cristo el 2019, i que ara el Govern li reclama si vol rebre ajudes i subvencions públiques

L’ajuntament de Manacor és a la llista de morosos de l’Agència Tributària de les Illes Balears. L’impagament, a la fi de l’any passat, d’una factura de 117.190,04 euros a favor de PortsIB fa que no pugui acollir-se a cap subvenció o línia d’ajuda pública del Govern, amb el consegüent perjudici econòmic per a les arques públiques locals .

El mateix batle de Manacor, Miquel Oliver, confirmava durant el ple d’ahir vespre, la necessitat d’aprovar una moció d’urgència per poder pagar aquesta quantia “per no perjudicar el consistori”, desencallar la situació “i veure a partir d’ara sí reclamam la factura, ja que molts dels nostres tècnics consideren que és injusta”.

El problema ve arran de les obres per rehabilitar el talús que hi ha prop de Club Nàutic de Porto Cristo, desenvolupades durant la primavera-estiu de 2019 amb la finalitat d’evitar la caiguda de pedres de grans dimensions sobre la calçada d’accés al port esportiu . Durant anys el consistori manacorí va requerir a Demarcació de Costes i al propi Club Nàutic (com a concessionari) que arreglessin un greuge que va arribar a impedir el pas de persones i vehicles durant anys.

Va ser ja al gener de 2019, quan el Govern (a través de Ports dels Illes Balears), va assumir la responsabilitat… o això semblava. En una reunió duta a terme el 24 de gener a l’ajuntament de Manacor entre la per aquells dies batlessa, Catalina Riera (El Pi) i el responsable de PortsIB, Xavier Ramis, aquest va anunciar que un pròxim acord del Consell de Govern donaria “llum verda a la posada en marxa de les actuacions per acabar amb el perill de despreniments que presenta el talús del penya-segat de la ribera sud del moll”. I va afegir que “des Ports dels Illes Balears executarem directament les obres que permetran assegurar-ho; unes actuacions que haurien d’estar llestes el proper estiu”, va dir Ramis.

És per això que els tècnics urbanístics de l’Ajuntament van quedar sorpresos quan, el passat 15 de novembre, va arribar una factura de Govern de més de 117.000 euros, per la part proporcional que havia d’assumir l’administració local de les obres efectuades dos anys abans. Al temps que informava que el Club Nàutic assumiria també la seva part.

“Vam entendre que no era la nostra responsabilitat, tot i que pagarem la factura de manera urgent (més el consegüent recàrrec de demora) per evitar-nos més problemes”, lamenta Oliver, que de tota manera reclamarà la signatura d’un conveni entre les parts per aconseguir un consens per aquesta zona verda no escripturada, i així reclamar el retorn de l’import de la factura. De fet aquesta setmana hi haurà una reunió entre representants de l’Ajuntament i de PortsIB per aclarir-ho tot.

Cal recordar que el tram de penya-segat intervingut d’uns 1.170 m2 és en bona part de domini públic portuari; una altra part són terrenys privats i la resta haurien de ser de competència municipal, tot i que l’Ajuntament no té el títol de propietat perquè quan es va urbanitzar l’àrea no es van formalitzar les cessions urbanístiques corresponents. Una complicada situació jurídica i urbanística que ha portat a l’ajuntament de Manacor a la morositat.

Les obres, que van començar a finals de primavera de 2019, es van pressupostar en 221.590,84 euros i van anar a càrrec de l’empresa pública Tragsa amb un termini d’execució de catorze setmanes. El tram de penya-segat on es va actuar té 233 metres de longitud i una altura mitjana de dotze metres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad