La vigilància redueix a zero els embossos reincidents amb tovalloletes

La SAM ret comptes de la feina feta el darrer any 

 

Impuls de les gestions de telemàtiques, reducció dels morosos a la meitat, supressió dels reincidents per embussos amb tovalloletes, són algunes de les fites aconseguides 

L’empresa municipal de serveis de Manacor, SAM, ha celebrat la Junta General aquest dilluns horabaixa en sessió telemàtica. La presidenta de la SAM, Cristina Capó, ha explicat davant tot el consistori municipal els comptes de 2020 i les tasques que ha duit a terme l’empresa pública el darrer any. 

Subministrament d’aigües 

Entre les tasques més rellevants de la SAM aquest darrer any hi ha la reperforació del pou de la Gravera, que s’havia esbucat, i la posada en marxa del servei de bell nou, la tramitació de l’augment de potència i la reparació de la connexió elèctrica d’aquest pou. 

També destaca l’impuls del sistema de gestions telemàtiques, i amb cita prèvia del servei d’aigües, una millora que estalvia desplaçaments als usuaris. 

S’ha programat la reducció de la morositat, que s’ha reduït a la meitat, tot i la pandèmia. En aquest assumpte hi havia molt de «desconeixement» entre els ciutadans, ha explicat Capó. 

Una altra tasca important que s’ha executat enguany és la redacció del projecte, consultes preliminars i licitació de la planta potabilitzadora pilot de Manacor, que serà la primera passa per resoldre el problema de l’aigua potable a la ciutat. 

Sanejament i depuració 

La SAM ha impulsat el programa de vigilància d’embossos amb tovalloletes a les escomeses, que ha «reduït a zero els reincidents», ha assegurat la presidenta de la SAM davant la Junta General. 

També ha finalitzat quatre obres urgents de substitució d’equips a l’EDAR de Manacor i ha licitat la redacció del projecte complet de sanejament de Cala Murada. 

ORA i aparcaments 

En aquest apartat, la SAM ha obtingut la subvenció per a construir les pèrgoles fotovoltaiques de l’estació de tren, a més d’acabar-ne la tramitació del projecte i licitar-lo. També ha acabat la tramitació del projecte de millora dels equipaments de l’aparcament subterrani de la plaça de Sant Jaume, a més del suport en la tramitació de la subvenció per a l’obtenció de nous parquímetres. 

Platges i litoral 

La SAM ha rebut l’encàrrec de les platges després d’haver estat declarada mitjà propi i ha preparat les licitacions per gestionar-les. 

Administració general 

Pel que fa a l’administració general, la SAM ha reforçat el sistema informàtic amb un servidor per a possibilitar a tota l’oficina fer teletreball, fet que també ha permès millorar la conciliació de la vida familiar i laboral, ha explicat Capó. Així mateix, s’ha preparat la internalització de la comptabilitat de l’empresa i la gestió administrativa de personal, s’ha incorporat el sistema de facturació electrònica FACE, i s’ha fet tota la feina administrativa per declarar la SAM mitjà propi. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad