‘Sembrant Veus’ guanya el Premi Ciutat de Manacor de Música d’autor

El premi Guillem d’Efak està dotat amb 3.000 euros i 1.000 euros per als dos finalistes, Mopi i Jantià 

 

Sembrant Veus ha guanyat el Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor ‘Guillem d’Efak’, que ha tengut lloc aquest divendres 9 i dissabte 10 de juliol en dos concerts en directe eliminatoris. Sembrant Veus és un duet format per Neus Salvà i Alejandra Scotto. Amb més de 12 anys de trajectòria, sempre s’han mogut de manera independent i sense segells discogràfics ni managements de tercers. La seva essència neda entre la música d’arrel tradicional mediterrània i de la serralada preandina d’Amèrica del Sud. “Tant si són cançons pròpies com de la terra, sempre duen implícita l’alquímia dels nostres llocs d’origen, l’amalgama de les dues terres, l’essència dels vents andins i de la mar nostra, la mar mediterrània”, asseguren. 

El Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak s’ha estrenat enguany amb una semifinal i una final amb dos concerts a la terrassa del moll de Porto Cristo aquest cap de setmana que han reunit més de 200 persones a cada un dels concerts. 

A la semifinal, dia 9, hi actuaren set grups d’entre tots els que es van presentar al premi: Roger Pistola, Els Fun Kiss, Sembrant Veus, Antoni Duro, Mopi, Randa i Joan Sebastià Sansó. Després de l’actuació de tots aquests grups, el jurat format per Laia Vallès, Tomeu Matamalas i Pere Camps va triar Sembrant Veus, Mopi i Jantià com a finalistes. A la final de dissabte hi tocaren els tres finalistes i, finalment, el jurat format per Laia Vallès, Tomeu Matamalas i Neus Sánchez decidí que les guanyadores eren Sembrant Veus. 

El premi està dotat amb 3.000 euros per al grup o solista guanyador i 1.000 euros per a cadascun dels dos finalistes, a més de la promoció dels concerts en festivals i cicles culturals per als tres finalistes. A més, el festival Barnasants de cançó d’autor es compromet a programar una actuació d’un dels tres finalistes en la pròxima edició del festival. L’Ajuntament de Manacor també programarà com a mínim el guanyador a la Fira de la Música de Manacor 2021 prevista per al proper mes de novembre. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, va fer entrega del guardó a Neus Salvà i Alejandra Scotto després que es va conèixer el veredicte del jurat. El delegat de Cultura, Mateu Marcé; i el delegat de Serveis Generals, Carles Grimalt, varen entregar els premis als dos grups finalistes: Mopi i Jantià. 

Finalistes 

Mopi és un grup de rock que té el nom d’un animal imaginari. L’integren na Sara Gil (veus) i en Xenxo Tejera (veus i teclats), en Toni Coqueta (guitarra), en Carles Pascual (bateria) i en Rafel Adrover (baix). Amb un repertori que barreja cançons en català, anglès I castellà, fan cançons progressives, psicodèliques, reggae, electròniques, però sempre amb un rock potent com a vehicle principal. Es varen estrenar als escenaris l’octubre de 2017 a la celebració del 15è aniversari de Renou Col·lectiu. Compten amb un single, ‘Rise and Shine’ gravat a Phonos I després del confinament varen autoproduir un disc que està disponible a Bandcamp. “Un dimarts darrere l’altre, poc a poc, tira tira, els Mopi hem donat forma a un repertori de més de 15 cançons pròpies per fer gaudir a sa gent del nostre poble i de la resta del món”, expliquen. 

Jantià és un jove músic de 18 anys amb una llarga carrera formativa. Actualment estudia un grau mitjà de Jazz I Música moderna, I també s’està formant en veu, guitarra, piano I harmonia. El curs que ve segirà els seus estudis a Barcelona, mentre va alimentant el seu bagatge musical fent petits concerts, en solitari o com integrant d’altres grups. El seu repertori consta de temes composats per ell mateix i algunes versions d’altres artistes com Ed Sheran, Finneas, The Beatles o Billie Eilish. 

Semifinalistes 

Randa és un duet format per Maria Torras Pérez I Joan Ferrer Rodríguez. Randa és un projecte que començà el 2020 amb 5 cançons escrites per Joan Ferrer sense més pretensions que la de ser una via d’expressió al marge dels estudis universitaris. Després de la primera onada de la pandèmia, aquest caràcter íntim inicial mutà I començà un procés de gravació d’un EP autoeditat amb l’ajuda de Toni Gelabert a la producció. La incorporació de Maria Torras com a cantant configura el projecte com un duet que, amb influències com El Petit de Cal Eril, Xoel López o Fleet Foxes, pretén fer un pop amb lletres cuidades i sonoritats suggerents. 

Els Fun Kiss són una banda de funk nascuda a finals de 2020 a Artà, integrada per Albert Artiaga (veu), Àlex Mestre (teclat), Josep Bernad (bateria), Miquel Regueiro (trombó), Jeroni Mestre (guitarra), Marc Forteza (saxo) i Josep Bernat (baix). Composen cançons d’un funky fresc I ballador amb lletres de temàtica variada, actual i en català. “Busquem sacsejar el cos i la consciència de la gent amb un directe atrevit, participatiu i per damunt de tot amb molt de ritme!!”, asseguren. El propòsit del grup és estendre el funk en català pel territori amb tota l’energia I la passió que l’estil demana. 

Roger Pasqual Mascaró és Roger Pistola, veu i guitarra líder d’aquesta formació que acompanyen Esteve Huguet (guitarra), Joan Vila (teclats, percussió i veus), Simó Femenias (baix i veus) I Àngel Ríos (bateria). Roger Pistola és un músic manacorí nascut l’1 de gener del 1989. És cantant, guitarrista i compositor des dels cinc anys I va fer el seu primer concert amb només sis anys. Actualment, es troba acabant els estudis de grau superior de música moderna al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears i component el que serà el seu cinquè àlbum en solitari. Es tracta d’un projecte ambiciós que constarà de 33 composicions pròpies inèdites i que s’editarà l’any del seu 33è aniversari, el 2022. Serà un disc on el mateix Pistola gravarà absolutament tots els instruments, a més de compondre, produir, enregistrar i mesclar tots els temes. Molt probablement serà auto-editat, ja que actualment es troba sense cap lligam discogràfic ni de management. Les cançons presentades als Premis Ciutat de Manacor de Música d’Autor són una mostra d’aquest treball en procés de gestació. 

Antoni Nadal i Fullana, és Antoni Duro, del barri de s’Antigor de Manacor, 1997. És músic i sonador, activista i potenciador cultural. Format com a músic al Taller de Músics de Barcelona, és també tutor a l’escola itinerant Campus Rock i membre de diversos grups com Es Gall de sa pastera, Es jai de sa barraqueta, The Ugly Bitches i “altres saraus”, com diu ell mateix. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad