El doctor Bernardo García de la Villa pregona les Festes del Carme

Les festes portenyes han començat aquest dijous i s’allargaran fins el 18 de juliol 

 

Les Festes de Porto Cristo han arrencat aquest dijous horabaixa amb l’actuació de la banda de tambors de Porto Cristo, que han sortit des de la plaça del Carme i han arribat desfilant en cercavila fins a la plaça del Sol i la Lluna. El delegat de Festes, Artur Aguiló, ha encetat l’acte del pregó desitjant unes bones festes i demanant responsabilitat a l’hora de complir amb les normes sanitàries. Qui va ser pregoner de les Festes del Carme l’any passat, l’integrant de la Confraria de Pescadors de Porto Cristo, Toni Mascaró, ha estat l’encarregat de presentar el pregoner d’enguany, de qui ha destacat la seva vinculació al món de la pesca submarina i els escacs. 

 

Bernardo García de la Villa, cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital de Manacor, ha estat l’encarregat de dir el pregó. El doctor, nascut a Salamanca l’any 1967 i criat a Valladolid, ha explicat com va arribar a Mallorca a finals dels anys 90 per fer feina a l’Hospital de Manacor. “Un no tria on neix, però sí que pot triar on viure i quin és el lloc adequat per fer arrels”, ha explicat. García de la Villa ha fet una repassada per la seva història personal i el lligam que té des de fa 20 anys amb Porto Cristo i la seva gent. Així, els assistents han pogut escoltar el “testimoni sincer d’un que es considera porteny d’adopció, que s’ha sentit estimat i acollit per la seva gent des del primer moment i que ja considera aquesta terra com la seva”. 

García de la Villa ha explicat perquè va decidir l’any 2001 instal·lar-se a la localitat costanera: “Porto Cristo no és una platja més d’aquestes que s’omple de turistes a l’estiu, Porto Cristo és un lloc carregat d’història”. A aquest argument hi ha sumat les belleses naturals, la gastronomia i la gent. “En aquest sentit, em sent afortunat i puc afirmar que el major tresor de Porto Cristo és la seva gent, portenys i manacorins, entre les quals em vaig sentir acollit des del primer moment”, ha afegit. 

El doctor també ha fet referència a la Covid-19, malaltia que ell mateix va patir al principi de la pandèmia. “Ens queda molt poc temps per derrotar el virus de forma definitiva; un parell de mesos més i el volum de població vacunada serà tal que el coronavirus no tindrà a qui infectar”, ha dit. Així mateix, ha animat la gent a seguir amb les mesures d’higiene i de distanciament, especialment als joves que encara no tenen la pauta de vacunació completa. Finalment, el pregoner ha convidat a gaudir amb alegria les Festes del Carme. “Portenys i portenyes, amics i amigues, que comenci la festa!”. 

El delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal, ha agraït la col·laboració de la Junta de Districte i de les diferents entitats i associacions de Porto Cristo, “en uns casos aportant idees i en altres participant activament en les festes, perquè entre tots sumam”. “Porto Cristo són les persones que l’habiten, però també les persones que l’estimen i el valoren com a poble; les persones que d’una manera o altra aporten, que sumen sempre pel bé comú. Perquè junts, feim poble”, ha conclòs.  Nadal ha entregat un obsegui fer per Aproscom a Bernardo García de la Villa com a mostra d’agraïment. 

Tot seguit, el públic assistent ha pogut gaudir del concert d’havaneres amb el grup Embat. Les Festes del Carme de Porto Cristo que han començat avui s’allargaran fins el proper 18 de juliol, amb un programa carregat d’actes culturals, de música, teatre, cinema, animació i tallers per als infants, entre d’altres. La propera cita és aquest divendres 9 amb la Fira Nocturna a partir de les 19.30 h i les semifinals del Premi Ciutat de Manacor de Música d’autor Guillem d’Efak a partir de les 22 h a les terrasses del moll de pescadors. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad