Can Batliu rep el premi a l’empresa que més envasos agraris recicla

L’any passat es van recollir 30.000 quilos d’aquest tipus de residus arreu de les Illes Balears

 

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han entregat, aquest dimecres, el guardó de reconeixement que cada any entrega el Sistema de Recollida d’Envasos Agraris SIGFITO. Enguany, l’empresa guardonada com el punt de recollida que més envasos ha reciclat és Can Batliu, de Manacor.

Mir ha agraït la feina i compromís de Can Batliu a l’hora de gestionar de forma sostenible els seus residus i ha recordat «la necessària implicació de tots els agents socials i institucions per frenar els efectes de l’emergència climàtica i conscienciar el conjunt de la societat sobre la necessitat de canviar el model de gestió de residus». El conseller ha remarcat també la tasca dels punts SIGFITO, «un instrument necessari» per seguir impulsant el reciclatge dels envasos agraris.

L’any 2020, a les Illes Balears, es van recollir uns 30.000 quilos d’envasos agraris gràcies al compromís dels 37 punts de recollida oberts a l’arxipèlag i que es troben ubicats a cooperatives i distribuïdores de productes agraris.

La directora general de SIGFITO, Rocío Pastor, ha afirmat que «amb aquests premis reconeixem la tasca tan important que aquests punts de recollida realitzen per cuidar del medi ambient i evitar els efectes devastadors del canvi climàtic a la nostra agricultura, ja que gràcies a què l’agricultor entrega els envasos en aquests punts, a més de produir aliments, contribueix al medi ambient».

En els punts de recollida, s’han de dipositar els envasos buits amb el símbol de SIGFITO, prèviament esbandits i separats per material. Després de l’entrega, s’ha de sol·licitar un albarà digital per justificar el seu compliment amb la normativa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad