Manacor estrena parc caní i preveu crear-ne més arreu del municipi

El recinte, de 1.400 metres quadrats al Molí den Beió, compta amb jocs d’agilitat, una font, bancs i una zona d’ombra

 

Manacor ja compta amb un nou espai caní de 1400 metres quadrats, situat al parc del Molí d’en Beió, devora l’Escola Municipal de Mallorquí, al Passeig Ferrocarril número 79. Aquesta àrea d’esbarjo de cans està delimitada amb tanques i equipada amb serveis i està destinada a què els animals s’hi puguin esplaiar, córrer i jugar lliurement sense molestar.

El parc caní disposa de quatre papereres, dues zones d’ombra, bancs, dos jocs i una font d’aigua, a més de sis pals que fan la funció de pipican i eviten que els animals orinin als arbres. L’entrada al recinte és de doble porta, amb un habitacle per a garantir la seguretat dels animals.

El parc d’agilitat caní compta amb jocs com una passarel·la canina, unes rampes formades per una estructura en forma de tenda de campanya i plataformes fenòliques antilliscants equipades amb llistons per a pujar i baixar, i una font per als animals. La passarel·la té tres trams de 3,60 metres de llarg i està ideada perquè els cans la travessin completament, pujant per un extrem i baixant per l’altre, sense sortir botant abans d’arribar al final.

Els dos jocs permeten que s’exercitin les habilitats d’equilibri, destresa i fortalesa dels animals. La font doble a dues alçades compta amb una cubeta inferior amb una aixeta és apta com abeurador per a cans. Les aixetes tenen pulsador temporitzat amb regulació de cabal, per no tudar aigua. Aquests elements han tingut un cost de 5.423 euros.

Els propietaris dels animals han de complir amb unes normes determinades dins del recinte, com ara recollir els excrements dels cans, tirar aigua damunt l’orina o no treure el morrió als cans de races potencialment perilloses.

Benestar animal

Aquest projecte es basa en les demandes ciutadanes perquè els cans de Manacor puguin tenir un espai en condicions on entretenir-se i socialitzar. “Escoltam els propietaris dels animals, que són els que saben quines són les seves necessitats, per si hem de fer modificacions a aquest espai”, ha apuntat del batle de Manacor, Miquel Oliver.

“S’ha eliminat un antic espai, darrere l’Auditori, que era massa petit i amagat i no tenia les condicions adequades, per aquest nou parc”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, qui ha anunciat que aquesta és només una primera passa ja que “tenim previst habilitar zones similars a altres punts i nuclis de Manacor”. En aquest sentit, el responsable de Medi Ambient ha apuntat la necessitat de dignificar un espai caní a la plaça del Sol i de la Lluna de Porto Cristo.

Pel que fa a Manacor, s’estudien diferents opcions que puguin abarcar el perímetre de la ciutat. L’equip de govern pretén fer una passa més en matèria de benestar animal i això inclou modificar l’Ordenança de tinença d’animals. “La darrera revisió és de 1999 i les sancions encara estan en pessetes”, ha explicat Llodrà. Per això, s’actualitzarà i s’hi introduiran aspectes com l’obligatorietat de dissoldre l’orí dels animals amb aigua en cas d’haver fer la deposició en un espai públic.

El delegat de Serveis Generals, Carles Grimalt, ha agraït la feina que ha fet la brigada municipal de reparació i adequació de la tanca, la instal·lació de tots els elements i la fabricació de les dues pèrgoles. “Esperem que funcioni i que regni el civisme”, ha conclòs després de destacar que durant les setmanes que ja ha començat a fer-se servir el nou espai els usuaris han estat molt curosos.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad