L’Ajuntament avalua el risc de ruptura i caiguda de 2.500 arbres del municipi 

El diagnòstic formarà part del Pla de Gestió de l’Arbrat Urbà de Manacor 

 

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor està realitzant una avaluació del risc de ruptura i caiguda dels arbres i palmeres del municipi. Aquesta setmana s’estan analitzant 1.933 arbres amb el mètode VTA (Sistema d’Avaluació Visual) i 533 palmeres amb la valoració visual VTA i anàlisi integral AIP (Anàlisi Integral de Palmeres), el que suposa prop de 2.500 arbres dels 7.000 que hi ha comptabilitzats a les zones urbanes de tot el municipi de Manacor. 

Un equip de quatre tècnics especialistes en l’avaluació del risc d’arbrat urbà estan inspeccionant durant aquesta setmana tots els arbres i palmeres del municipi de Manacor que requereixen supervisió. Les tasques d’anàlisi se centren ara mateix en els arbres més vells, més grossos i els més propers a façanes o edificis, que són els que podrien provocar més incidents. 

«La primera passa del Pla de Gestió de l’Arbrat és determinar quines són les qüestions d’emergència, i aquesta n’és una. Durant les ventades i episodis de tempestes dels darrers anys han caigut arbres, pel que és urgent determinar quins són aquells arbres que impliquen més risc», ha explicat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà. 

A partir d’aquesta feina d’avaluació i en base a les conclusions que se n’extreguin, es definiran les prioritats d’actuació. Aquest diagnòstic formarà part del Pla de Gestió d’Arbrat Urbà de Manacor, que està en procés de redacció d’acord amb les previsions del contracte de jardineria. 

«El Pla serà descriptiu, però també propositiu. El que pretén és marcar la gestió dels arbres del municipi per, a part de determinar quines són les espècies més adequades a cada espai o entorn, conservar i posar en valor les zones d’arbres del municipi per tots els beneficis que tenen, tan a nivell ambiental, com també social i econòmic», ha conclòs Llodrà. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad