Grans figures marineres per dinamitzar el comerç de Porto Cristo

‘Porto Cristo, la mar de guapo’ omplirà de peixos i grumers la localitat. El 9 de juliol se celebrarà la Fira Nocturna de Porto Cristo, amb control de capacitat 

 

‘Porto Cristo, la mar de guapo’ és la nova campanya de dinamització turística i comercial de l’Ajuntament de Manacor, “que arriba després de l’èxit de ‘Manacor Encantat'”, en paraules de la delegada de Comerç i Turisme, Maria Antònia Truyols. La iniciativa se centra aquesta vegada en la temàtica marinera i preveu la instal·lació d’una figura de grans dimensions que representa un pescador a la plaça de l’Aljub i d’un cap-roig, una donzella i un raor que s’instal·laran al passeig de la Sirena. També hi haurà decoració als principals carrers de Porto Cristo, al carrer Bordils i a l’avinguda dels Pins, on s’instal·laran xarxes que aniran de banda a banda de carrer i de les que en penjaran peixos i grumers. Així mateix, també s’instal·laran quatre grumers lumínics a diferents indrets per visualitzar l’entrada a ‘Porto Cristo, la mar de guapo’. L’autor de les figures és Toni Galmés, qui ja va idear i fer les figures del pegàs i de la fada de ‘Manacor Encantat’. 

El vespre de música en directe el vespre del 2 de juliol, al passeig de la Sirena, al carrer Burdils, al moll i a la plaça de l’Aljub, donaran el sus a ‘Porto Cristo, la mar de guapo’. Els músics, entre els que hi haurà un pianista, un saxofonista i un violinista, tocaran des de les 19.30 h fins les 21.30 h. 

La delegació de Comerç, en el marc d’aquest projecte, també torna a convocar el concurs d’aparadors ‘Porto Cristo, la mar de guapo’, aquesta vegada amb temàtica marinera. Les inscripcions es podran fer del 9 al 14 de juliol i les bases estaran penjades a la pàgina web de l’Ajuntament de Manacor. 

En el marc d’aquest projecte, la brigada municipal també ha pintat de colors vius i diversos els bancs i les pasteres de la plaça de l’Aljub, on també s’hi grafitaran frases i dites de pescadors com ara ‘si la mar buida fort, senyal de vent nord’, ‘si és gregal i brusca dura, pescada segura’, ‘tramuntana morta, ponent a la porta’, entre d’altres. 

Aquest projecte tendrà un cost d’entre 15.000 i 20.000 euros, que es finançarà amb una subvenció europea dels Fons Next Generation UE per contribuir a reparar els danys econòmics causats per la pandèmia de Covid-19, ha explicat la delegada de Comerç i Turisme, Maria Antònia Truyols. 

Truyols ha agraït la col·laboració de la brigada en la instal·lació de les estructures de decoració i ha convidat autòctons i turistes a visitar la iniciativa, que es mantindrà durant tot l’estiu i fins el mes de setembre. 

9 de juliol, Fira Nocturna 

El proper 9 de juliol es tornarà a celebrar la Fira Nocturna de Porto Cristo, després de molt de temps en què no s’ha pogut organitzar ni autoritzar cap fira. Serà una fira artesana i de petites dimensions, “perquè la covid encara coeja”, ha explicat el delegat de Fires, Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt. 

La Fira Nocturna s’instal·larà al Riuet i comptarà amb una capacitat màxima de 250 persones, pel que comptarà amb control d’accés. “Volem que sigui una fira on hi hagi sobretot gent del port, que 

són els que han fet la petició”, ha afegit Grimalt, qui ha assegurat estar “il·lusionat” perquè tornin les fires. 

El proper 9 de juliol Porto Cristo també acollirà la semifinal de la primera edifició del Premi Ciutat de Manacor de Música ‘Guillem d’Efak’, pel que la localitat serà “un punt de trobada del municipi i del Llevant”. 

D’altra banda, el delegat d’Activitats també ha anunciat que tot i les darreres xifres d’incidència de la Covid-19 i la millora de la situació sanitària, l’Ajuntament de Manacor continuarà permetent l’ocupació actual de la via pública per part de les terrasses del sector de la restauració al municipi. “No limitarem l’ocupació de les terrasses fins al setembre perquè aquest estiu encara puguem estar el més amples possibles i evitar un possible repunt”, ha conclòs. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad