Manacor Posa’t Guapa, la iniciativa per subvencionar la rehabilitació de façanes

L’Ajuntament posa damunt la taula 500.000 euros per aquests ajuts d’embelliment 

 

Manacor Posa’t Guapa és la nova campanya de l’Ajuntament de Manacor per embellir el municipi. “L’administració posa a disposició els recursos públics per embellir el municipi i contribuir a fer tornar petita la mentida que Manacor és lleig”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la presentació de la iniciativa. 

La convocatòria de subvencions compta amb un pressupost de 500.000 euros per rehabilitar les façanes del municipi. La subvenció s’adreça a les obres d’embelliment, manteniment, conservació, restauració i rehabilitació d’immobles del municipi de Manacor situats en sòl urbà i a les façanes visibles des de la via pública, amb una antiguitat mínima de 10 anys. S’hi poden acollir els habitatges unifamiliars, plurifamiliars, conjunts d’apartaments o adossats. 

No es concediran ajuts a aquells edificis que estiguin fora d’ordenació pel planejament municipal, és a dir, que tinguin obert un expedient d’infracció urbanística o que s’hagin construït sense llicència. A més, les actuacions i obres que es facin amb aquesta subvenció hauran de garantir la coherència amb l’estat de conservació de la façana. 

Manacor Posa’t Guapa subvenciona el 50% del pressupost amb un topall de 400 euros per metre quadrat de façana per als edificis catalogats o ubicats al centre històric de Manacor declarat BIC en projectes que requereixin tractament específic (estucat, motllures, etc). Per a la resta d’edificis del terme municipal, se subvenciona el 50% del pressupost amb un topall de 100 euros per metre quadrat de façana. 

Les sol·licitus s’han de fer a l’Ajuntament de Manacor en el moment de sol·licitar la llicència o de presentar la comunicació prèvia. Els interessats hauran de presentar una memòria descriptiva de les obres, un pressupost general i fotografies actuals de la façana a rehabilitar. En aquest sentit, la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha advertit que el departament “estarà molt pendent d’aquestes sol·licituds, que es gestionaran de manera diferenciada per poder complir els terminis”. Els ajuts es concediran per ordre d’entrada al Registre General de l’Ajuntament de Manacor fins que s’acabi la dotació pressupostària, tot i que el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha anunciat que no descarten fer una segona convocatòria en funció de l’acollida que tingui la iniciativa entre la ciutadania. 

Pel que fa als terminis de les obres, les sol·licituds es podran començar a presentar l’endemà de la publicació al BOIB i fins dia 30 de novembre. Les obres han de comptar amb llicència o autorització i el termini màxim per executar-les és l’1 de juny de 2022. “Els terminis són capritxosos perquè aquesta subvenció és possible gràcies al crèdit pressupostari de la incorporació de romanent municipal. Per això, des de l’administració assumim el compromís de complir amb els terminis, però també necessitam la corresponsabilitat dels administrats”, ha explicat Oliver. 

La delegada d’Urbanisme ha recordat que es tracta d’una iniciativa pionera a Manacor. El batle ha assegurat que confia que Manacor Posa’t Guapa contribueixi no només a fer més habitable el municipi, sinó també a donar feina a les petites i mitjanes empreses locals. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad