L’oferta educativa, formativa i de lleure per aquest estiu 2021 dels 3 als 30 anys

Rodatallers a Manacor, Porto Cristo i s’Illot, Escola d’Estiu a Cales de Mallorca i Son Macià i Tasts de tallers de salut emocional per a joves aquest juliol, agost i setembre 

 

L’Ajuntament de Manacor ha programat oferta educativa, formativa i de lleure per a totes les franges d’edat a partir dels 3 anys i fins els 30 per a aquest estiu 2021. Rodatallers a Manacor, Porto Cristo i s’Illot, Escola d’Estiu a Cales de Mallorca i Son Macià conformen l’oferta educativa i de lleure per als infants d’entre 3 i 12 anys (Escola d’Estiu) i 8 i 12 anys (Rodatallers). El nou servei de Joventut també ofereix Tasts de tallers de salut emocional per a joves d’entre 12 i 30 anys. 

“Després d’aquest any complicat, més que mai hi ha la necessitat de fer una oferta lúdica i de lleure als infants, que abarqui la major franja d’edat possible i per això hem tornat a apostar pels Rodatallers, que l’any passat ja es varen fer”, ha assegurat el delegat d’Educació, Mateu Marcé, aquest dilluns en roda de premsa. 

Els Rodatallers per a aquest estiu 2021 consisteixen en una oferta de tallers especialitzats de dilluns a divendres en horari de 9.30 h a 13.30 h. Cada infant pot seleccionar un màxim de cinc tallers per mes, ja que l’objectiu de l’Ajuntament de Manacor és el d’arribar al màxim de públic possible. “Es tracta d’una oferta complementària al que ja ofereixen les escoles d’estiu perquè els infants puguin gaudir d’aquest lleure uns dies a la setmana”, ha explicat Marcé. 

Els tallers aprofiten els espais municipals de l’Escola Municipal de Mallorquí, el Conservatori Municipal de Música, la Institució Antoni M. Alcover, el Museu d’Història, el Molí d’en Fraret, l’edifici municipal de Porto Cristo i el Centre Sociocultural de s’Illot. 

Cada Rodataller té un preu de 6 euros i si s’opta per arribar al màxim de 5 tallers diferents, el preu és de 25 euros. 

Cada taller consistirà en: 

Rondalles de poca por. Taller de creació i representació d’històries a partir de personatges “de por” de les Rondalles. Els participants inventaran històries i crearan l’atrezzo per representar-les. Taller dirigit per Margalida Amengual. 

Feim RAP. Taller per aprendre a rapejar. Els participants jugaran amb les paraules i els ritmes i aprendran a fer les seves pròpies composicions. Dirigit per Rafel Sastre del grup Rap rural. 

Construïm per la natura. Taller per a la creació d’una instal.lació col·laborativa que anirà creixen i complicant-se per “modificar” el paisatge del jardí de la Torre dels Enagistes. Dirigit per Arkitectives. 

Ritmes urbans. Taller per experimentar les diverses possibilitat de moviment del cos per fer música i danses. Dirigit per Bàrbara Montero i Bel Miquel, professores de l’Escola Municipal de Música. 

Vendaval d’artistes. Taller que proposa als participants petits reptes creatius perquè puguin conèixer i experimentar diferents arts plàstiques i tècniques. Dirigit per dos artistes locals, Jesús Ballester i Cati Barceló. 

També hi ha un Rodataller d’aventura que prepararan els joves que fan el curs de monitoratge. Serà un capvespre al Puig d’Alanar i els nins i nines que hi vagin gaudiran d’una activitat tèmatica perfectament ambientada i una sèrie de proves molt divertides amb recompensa final. 

Les inscripcions es poden fer a partir del 22 de juny enviant el full d’inscripció a educa@manacor.org 

Escola d’estiu de Cales de Mallorca i Son Macià 

L’Ajuntament de Manacor també organitza enguany l’escola d’estiu que el juliol es farà al CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià i l’agost a l’antiga guarderia de Cales de Mallorca. L’Escola d’Estiu va adreçada als infants nascuts entre el 2009 i el 2017, en horari de 9 h a 14 h de dilluns a divendres amb servei d’acollida de 7.45 h a 8.45 h i un preu per mes de 170 euros. L’Ajuntament també posarà a disposició dels usuaris el servei de transport de Cales a Son Macià el mes de juliol. 

Mateu Marcé ha explicat que l’Ajuntament de Manacor aposta per oferir escoles d’estiu als nuclis on no hi arriba l’oferta privada, com és el cas de Son Macià i Cales de Mallorca. 

Per a inscriure’s cal emplenar el full d’inscripció i enviar-lo a educa@manacor.org 

Tallers de salut emocional per a joves 

La principal novetat per a aquest estiu 2021 és la posada en marxa dels Tasts de Salut Emocional adreçats als joves d’entre 12 a 30 anys per part del nou departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor. “D’ençà de la posada en marxa del servei el passat mes de maig, hem rebut una allau de demandes i hem decidit començar per la salut emocional, ja que el leitmotiv del servei és la prevenció”, ha explicat la delegada de Joventut, Carme Gomila. 

La darrera setmana de juny, la primera de juliol i la primera de setembre es duran a terme els tallers de temàtiques diferents, però tots enfocats a fer prevenció i donar eines als joves perquè puguin gestionar la seva salut emocional i molt més ara després d’un temps de pandèmia. “Apostam perquè els joves se sentin mirats i escoltats”, ha afegit Gomila, qui ha explicat que els tallers són una primera presa de contacte amb el nou servei de joventut. “Aquests tasts seran una prova pilot perquè de cara a l’octubre puguem oferir una programació més a llarg termini i durant tot l’hivern”, ha conclòs. 

Minfulness és un dels tallers que s’oferiran; Talent i vocació, adreçat a aquells joves que han de triar el seu futur educatiu o professional; Lideratge individual i presa de decisions, que pretén donar eines per evitar condicionants de l’entorn; Autoconeixement i comunicació, que vol proporcionar eines per afrontar una entrevista de feina, un grup de discussió, una exposició en públic, etc; Expressió corporal i autoestima, que pretén treballar com a través del cos podem canviar la manera com ens presentam davant el món. Tots són gratuïts, però cal inscripció prèvia mitjançant el telèfon 617.648.774 de manera que les tècniques puguin organitzar els grups per franges d’edats afins. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad